(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Nuo birželio 14 dienos, pirmadienio, jau trečius metus Lietuvos studentų atstovybių sąjungos (LSAS) specialiai parengta konsultantų komanda konsultuos būsimus studentus apie studijas Lietuvos aukštosiose mokyklose. Visą mėnesį konsultantų klausti bus galima telefonais, internetu bei užsukus į LSAS biurą.

Priėmimo į aukštąsias mokyklas laikotarpiu abiturientams svarbiausiais klausimais tampa studijų krepšelio skirstymo tvarka, konkursinės eilės sudarymas, paskolų išdavimo tvarkos bei palūkanos, rotacijos, ištęstinių ir nuolatinių studijų skirtumai, gyvenimo sąlygos bendrabučiuose, socialinės garantijos ir daugybė kitų.

„Stojant į aukštąsias mokyklas svarbu nepasimesti tarp gražių ir daug žadančių aukštųjų mokyklų reklamų, svarbu gauti tikslingą ir reikiamą informaciją, leidžiančią teisingai pasirinkti studijas. Aukštąją mokyklą abiturientai turėtų rinktis pagal tai, kokios kokybės studijas ji siūlo ir tai, kokias ateities perspektyvas tos studijos užtikrins“, – sako LSAS vadovas Arūnas Mark.

Visą rūpimą informaciją, bendradarbiaudama su aukštųjų mokyklų studentais ir atsakingais asmenimis priėmimo komisijose, birželio 14 – liepos 16 dienomis suteiks LSAS suburta ir specialiai apmokyta konsultantų komanda, su kuria bus galima susisiekti telefono numeriais 8 606 14 000, (85) 231 30 30 begin_of_the_skype_highlighting              (85) 231 30 30      end_of_the_skype_highlighting,“skype“ kanalu „lsaskonsultantai“, el.paštu konsultantai@lsas.lt bei užsukus į LSAS biurą (Geležinio vilko g. 12, Vilnius). LSAS taip pat kviečia sekti naujienas apie susitikimus su konsultantais gyvai.

Praeitais metais į LSAS konsultantų komandą kreipėsi daugiau nei 700 stojančiųjų. Konsultantų komandos nariai yra patys aukštųjų mokyklų studentai, geriausiai žinantys, kokios informacijos trūksta norintiems studijuoti ir yra pasiruošę atsakyti į klausimus, susijusius su priėmimu į aukštąsias mokyklas ir studijų tvarka jose bei suteikti kitą dominančią informaciją.

„Praeitų metų patirtis rodo, jog į konsultantus besikreipiantys studentai atidžiau vertina kainos ir kokybės santykį, aktyviai ieško studijų galimybių užsienyje, siūlomas studijas vertina kritiškiau. Deja, tenka apgailestauti, jog praėjus metams po LR Mokslo ir studijų įstatymo būsimi studentai dar negali rasti ir susipažinti su aiškiai išdėstytais studijų planais, pačių studentų ar absolventų nuomone apie aukštąją mokyklą, absolventų įsidarbinimo rodikliais”, – teigia A. Mark.

Primename, kad LSAS visada ragino studijas rinktis atsakingai, o aukštąsias mokyklas pateikti visą objektyvią ir abiturientams aktualią informaciją apie aukštąją mokyklą ir studijas joje – dėstytojus, dėstymo metodiką, mokymosi ir gyvenimo sąlygas, baigusiųjų aukštąją mokyklą įsidarbinimo rodiklius, atlyginimo vidurkį ir kita. LSAS taip pat kviečia būsimus studentus atkreipti dėmesį į www.lsas.lt tinklalapyje pateiktus klausimus, kuriuos verta užduoti renkantis studijas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: