Orkaitėje kepti cukinijos skrituliukai – Forelle juos vadina cukinijos traškučiais, bet man net nesiruošė traškėti. Ta plutelė iš sūrio ir kitų barstalų, taip, ji tikrai traški, bet pati cukinija minkšta ir sultinga.

Cukinijos skrituliukai
cukinija
100 džiuvėsėlių
100 g tarkuoto kieto sūrio (Parmezano, Džiugo ir pan)
džiovintų prieskoninių žolelių mišinio
džiovinto česnako
juodų maltų pipirų
druskos
30 g pieno
Jauną cukiniją, kurios sėklos dar nesusiformavę, supjaustyti plonais skrituliukais. Džiuvėsėlius sumaišyti su tarkuotu sūriu ir prieskoniais. Kietasis sūris geriau tinka ne tik dėl skonio, bet ir dėl to, kad susitarkuoja iki tokių pat trupinukų kaip džiuvėsėliai, bet jeigu ką, tai galima ir su puskiečiu sūriu )šįkart taip ir dariau). Cukinijos griežiėlius padažyti į pieną, paskui į sūrio – džiuvėsėlių mišinį, kad apkibtų iš abiejų pusių. Sudėti į kepimo skardą. Kepti orkaitėje 220 C 15-20 min.

Originalus receptas tinklaraštyje Septyni virtieniai

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: