Kai pradedu galvoti apie dalykus, kuriuos dar turiu šią vasarą nuveikti, ir dėlioti tuos dalykus ant kalendoriaus, man biškį pritrūksta dienų.
Jau dabar aišku, kad lubų didžiajam kambary neperdažysiu ir su liepžiedžiais šiemet vėl gavosi nepriskynimas, agurkų peraugimas ir daržo užpiktžolėjimas. O dviračių kilometražas neįprastai mažas. reik skubiai taisytis!
Cukinijas ne visas, bet kai kurias spėjau pagriebti kol jaunos.
Daug ką galima su cukinijomis. Taip pat ir salotas. O nasturtų lapų ar kada ragavote?
Cukinijų ir nasturtų salotos
1 jauna cukinija
sauja nasturtų lapų
keli svogūno laiškai
krapų šakelių
žiupsnelis druskos
du žiupsneliai cukraus
2 šaukštai acto
4 šaukštai aliejaus
Tinka tik labai jauna cukinija. Ji supjaustoma plonais griežinėlių ketvirčiais. ( Iš kur ta erezija, kad cukinijos tik keptos valgomos?) Nasturtų lapai – ruoželiais. Galima ir žiedų – tas pats geras skonis. Svogūnai, krapai – smulkiai. Visus kitus dalykus suplakame į užpilą (taip reiktų, bet nieko nenutinka, jei paprastai viską užbarstom ant supjaustytų daržovių ir išmaišom). Paliekam pusvalandukui. Valgom.
Originalus receptas tinklaraštyje Septyni virtieniai