prezidente.lt/G. Barysaitės nuotr.

Reaguodama į sugriežtintą Lietuvos vežėjų patikrą Rusijoje, prezidentė Dalia Grybauskaitė įpareigojo Vyriausybę imtis priemonių, ginant šalies interesus.

“Išties informacija, kuri ateina nuo pasienio, yra nerimą kelianti, todėl dar antradienį įpareigojau Vyriausybę imtis visų būtinų veiksmų, ginant mūsų valstybės ekonominius interesus ir ne tik ekonominius – ir žmonių interesus, nes stabdomos ir privačios mašinos”, – trečiadienį LRT radijui sakė D.Grybauskaitė.

Anot jos, jau antradienį Europos Komisija reagavo į Lietuvos prašymus reaguoti į padėtį.

“Užsienio reikalų ministerija iš karto sureagavo ir pradėjo šią informaciją siųsti tiek į Europos Komisiją, tiek į Pasaulio prekybos organizaciją – dėl TIRsituacijos. Trečiadienį dar kartą perkalbėjau su žemės ūkio ministru, su muitinės vadovu, su susisiekimo ministru – taigi Vyriausybė išties reaguoja. Kol kas Rusija vengia teikti oficialių paaiškinimų dėl susidariusios situacijos, bet Vyriausybė jau yra įsijungusi visu pajėgumu į darbus ir labai tikiuosi, kad artimiausiu metu sugebės pateikti būtiną ir reikalingą informaciją, kokių veiksmų ėmėsi”, – sakė D.Grybauskaitė.

Romoje viešintis premjeras Algirdas Butkevičius, anot jo atstovės spaudai Evelinos Butkutės Lazdauskienės, apie numatomas priemones pakomentuos kiek vėliau.

Antradienį A.Butkevičius teigė, kad Lietuva tiesiogiai kalbasi su Rusijos pareigūnais, tačiau kol kas nėra konkrečios informacijos, kada sugriežtinta patikra bus baigta.

Praėjusią savaitę Rusijoje sugriežtintas Lietuvos vežėjų tikrinimas – dėl to vežėjai patiria didelių nuostolių, o automobiliai patikrinimuose užtrunka iki savaitės.

Europos Komisija antradienį paragino Rusiją nedelsiant panaikinti apribojimus lietuviškoms prekėms, teigdama, kad prekybą trikdantys veiksmai neatrodo pagrįsti ir yra diskriminaciniai.

Kaliningrado srities gubernatorius Nikolajus Cukanovas pareiškė, jog automobiliai su lietuviškais numeriais pasienyje netikrinami jokia ypatinga tvarka.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: