(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvavo iškilmingame Seimo posėdyje, skirtame paminėti 20 – osioms Laisvės gynėjų dienos metinėms.

Šalies vadovė pabrėžė, jog kiekvienos valstybės istorijoje yra dienų, kai išbandoma tautos valia, jos vienybė, ryžtas ir sprendžiamas visų šalies žmonių likimas. Lietuvai tokia diena – sausio 13-oji.

“Laisvė nebuvo dovanota, ją reikėjo iškovoti ir apginti. Iš visos Lietuvos susibūrę žmonės – kiekvienas asmeniškai ir visi kaip vienas – stojo ginti Tėvynės. Tuomet aiškiai suvokėme, kad tik laisvė gali išsaugoti mūsų Lietuvą. Džiaugėmės kitų tautų palaikymu, jų laisvės vėliavomis, kurios plazdėjo šalia. Nepriklausomybei apginti pasitelkėme visų žmonių tikėjimą laisve ir tiesa. Jų troškimą gyventi oriai, gerbiant pamatines savo tautos vertybes, savo istoriją”, – kalbėjo Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Prezidentė akcentavo, jog pagerbdami sausio 13 – ąją žuvusiųjų atminimą, turime tikėti, kad kaltieji tikrai bus nubausti – nusikaltimams prieš žmogiškumą ir tautos laisvę senaties nėra.

“Didvyriškai atlaikyti išmėginimai, nušviesti laužų ir vilties giesmių, amžiams liks įrašyti tautos atmintyje. Ši atmintis įpareigoja mus kurti Lietuvą tokią, už kurią kovojome sausio 13-ąją – laisvą, pažangią ir teisingą kiekvienam piliečiui valstybę”, – sakė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Po iškilmingo posėdžio Seime Prezidentė dalyvaus vėliavų pakėlimo ceremonijoje Nepriklausomybės aikštėje ir pagerbs žuvusiųjų sausio 13 – ąją atminimą Antakalnio kapinėse.

LR Prezidentūros informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: