uspaskich.eu archyvo nuotr.

Užsakomosiomis publikacijomis žiniasklaidoje Darbo partijos lyderį Viktorą Uspaskichą, kaltinamą sukčiavimu, ginantys studentai prisistato esantys nešališki “būsimieji teisininkai ir politologai”, bet nutyli, kad priklauso šios partijos organizacijai “Darbas”, praneša “Vilniaus diena”.

Į grupę “Už demokratinę, teisinę valstybę” susivieniję 10 teisės ir politikos studentais prisistatančių jaunuolių teigia esą rašantys bakalauro darbus apie Darbo partijos juodosios buhalterijos bylą. Grupės nariai savo pastebėjimus apie bylą užsakomosiose publikacijose taip pat pateikia žiniasklaidoje.

“Žinokite, iš tikrųjų radome bendraminčių ir buvo labai įdomu į tai pažvelgti iš kitos pusės. Nes pastebėjome, kad visa žiniasklaida jau kaip ir padarė savo nuosprendį, jau, atrodo, vieną nuomonę visi turi. Galvojame, ar iš tikrųjų taip yra. Žinote, kaip sako – visuotinis įsitikinimas nėra lygus visuotinei tiesai, tiesiog buvo labai įdomu pažvelgti iš kitos pusės ir pasigilinti į šitą reikalą”, – “Vilniaus dienai” teigė Mykolo Romerio universitete studijuojanti Karolina Auglytė.

Ji yra viena iš žiniasklaidoje Darbo partiją ginančius tekstus rašančių autorių, kurie teigia taip kovojantys su tendencingomis publikacijomis. K.Auglytė yra jaunimo organizacijos “Darbas” valdybos narė. Šios organizacijos nariai rinkimuose kelia savo kandidatus, kurie įrašomi į Darbo partijos (leiboristų) sąrašą.

Kas sumoka už užsakomuosius rašinius spaudoje, studentai neatskleidžia.

Darbo partijos (leiboristų) lyderiai Vytautas Gapšys ir Viktoras Uspaskichas teigia nesusiję su studentų iniciatyva.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: