darbopartija.lt archyvo nuotr.

“Darbiečių” taryba pritarė, kad būtų pradėtos derybas dėl jungimosi su “tvarkiečiais”. Anksčiau deryboms dėl partijų jungimosi pritarė ir partijos prezidiumas.

Sekmadienį Vilniuje valdančiosios Darbo partijos taryba, kaip ir prezidiumas, sprendę dėl galimybių jungtis su tvarkiečiais, nutarė pradėti derybas dėl jungimosi. Darbo partija ketina sudaryti darbo grupes, kurios pradėtų derybas, žurnalistams sakė Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas.

“Taryba suformavo keturias darbo grupes (derėtis dėl jungimosi – BNS). Praktiškai pritarimas yra”, – sekmadienį po partijos tarybos posėdžio žurnalistams sakė Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas.

Anot jo, pritartimas buvo “vienbalsis”.

Darbo partijos prezidiumas sekmadienį pasiūlė sudaryti darbo grupė, kuri derėsis dėl jungimosi su “Tvarka ir teisingumu” galimybe.

Darbo partijos vicepirmininkas Vydas Gedvilas teigė, kad dar neaišku, ar susijungimas tikrai įvyks – sprendimui, ar jungtis, turės pritarti partijos skyriai bei partijossuvažiavimas.

Darbo partijos darbo grupės spręs dėl būsimos partijos statuto, partijos suvažiavimo datos bei galimo būsimos partijos pavadinimo.

V.Uspaskichas sekmadienį neprognozavo, ar partijų jungimosi klausimas jau liko tik “formalumu”:”Dar liko darbo”.

Partijos “Tvarka ir teisingumas” prezidiumo nariai sekmadienį pritarė jungimuisi su Darbo partija.

Tuo pačiu metu, bet skirtingose sostinės vietose šaukiami šių partijų tarybų posėdžiai. Iš karto po jų sekmadienio pavakarę Seime planuojama bendra partijų vadovų spaudos konferencija, kurioje bus pristatyti abiejų partijų sprendimai dėl galimo susijungimo.

Partijų jungimuisi pritaria abiejų lyderiai – “tvarkietis” europarlamentaras Rolandas Paksas bei Seimo narys, “darbiečių” frakcijos seniūnas Viktoras Uspaskichas. Jiedu sako tikintys, kad susijungusios jų vadovaujamos politinės partijos taptų stipriausia centro politine jėga Lietuvoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: