(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Norint įsidarbinti ir renkantis konkrečią darbo sritį daug įtakos daro turimas išsilavinimas arba jau turima ankstesnio darbo patirtis. Vieni kandidatai, ieškodami darbo, nori savo žinias taikyti toje pat srityje, kurios išsilavinimą ar patirties turi. Kiti yra linkę pakeisti sritį ir nori įsidarbinti tokioje įmonėje, su kurios veikla dar nebuvo susidūrę. Kokių darbo ieškančiųjų daugiau – lojalių žinomai darbo sričiai ar norinčių išbandyti naują veiklą?

Darbo paieškos portalo CVbankas.lt atlikto darbo ieškančiųjų tyrimo rezultatai rodo, kad dauguma (apie 60 proc.) respondentų, ieškodami darbo, renkasi tą veiklos sritį, kurios išsilavinimą turi arba kurios patirties yra įgiję. Vis dėlto yra ir tokių respondentų (apie 40 proc.), kurie, kandidatuodami pagal darbo skelbimus, norėtų išbandyti visiškai naujų darbo sričių, užsiimti veikla, kuri nesusijusi su iki tol buvusia.

Iš CVbankas.lt tyrimo rezultatų matyti, kad darbo veiklos sritį labiausiai norėtų keisti tie asmenys, kurie iki šiol dirba draudimo, teisės, pardavimų, prekybos, paslaugų, klientų aptarnavimo, gamybos ir kitose srityse. Jie labiausiai norėtų išbandyti savo gebėjimus kitokios veiklos įmonėse.

Šiuo metu norintieji įsidarbinti, remiantis CVbankas.lt apklausos duomenimis, labiausiai ieško darbo administravimo, gamybos, apskaitos ir buhalterijos, paslaugų, klientų aptarnavimo ir prekybos srityse. Darbo ieškančiuosius mažiausiai domina draudimo, teisės, žiniasklaidos sritys.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: