Organizatorių archyvo nuotr.

Jubiliejinis vasaros festivalis “Daugirdas gyvai” savo klausytojams jau padovanojo ne vieną premjerą, prasidėjus paskutiniam vasaros mėnėsiui beprasidedant, “Daugirdas gyvai” pristato iškirtinę Lenkijos džiazo figūrą – saksofonistą Krzystofą Urbanskį ir jo kvartetą. Koncertas vyks “Daugirdo” viešbučio foje, rugpjūčio 9 d., ketvirtadienį, 19 val.

Kvarteto lyderis ir įkūrėjas Krzysztofas Urbanskis baigė Vroclavo muzikos akademijos Džiazo skyrių. Jis daug koncertuoja, dalyvauja festivaliuose solo ir su savo suburtu džiazo kolektyvu, tad jau gerai žinomas ir aukštai vertinamas ne tik Lenkijos džiazo pasaulyje, pelnė nemažai apdovanojimų.
Tarp jų – Metų džiazo žmogaus titulas, kurį K. Urbanskis pelnė 2008 metais Vroclave vykusiame festivalyje „Jazz on The Oder“. Tų pačių metų vasarą Krzysztofo Urbanskio kvartetas pateko į „Hoeilaart International Jazz Competition“ konkurso, vykusio Belgijoje, finalą ir užėmė pirmąją vietą, nugalėjęs 60 kolektyvų iš viso pasaulio. Šiame konkurse Krzysztofas pelnė ir geriausio solisto apdovanojimą. 2009-aisiais K. Urbanskiui ir jo vadovaujamam kvartetui skirtas prestižinis Lenkijos nacionalinio transliuotojo apdovanojimas TVP Kultura; Krzysztofas tituluotas „naująja lenkų džiazo viltimi“. 2010-aisiais K. Urbanskis su savo kvartetu įrašė debiutinį albumą, pavadintą tiesiog Urbanski. Šis albumas buvo itin palankiai sutiktas kritikų, o Europoje, JAV ir Japonijoje parduota per 15 tūkst. įrašų.

Šių metų vasario mėnesį K. Urbanskis iš šimtų viso pasaulio muzikantų buvo atrinktas gyvai perklausai Thelonious Monk Džiazo Institute Los Andžele, Kalifornijoje (JAV). Per šią perklausą Krzysztofo grojimas paliko didžiulį įspūdį džiazo grandams, tarp kurių buvo H. Hancockas, W. Shorteris, J. Heathas bei K. Burrellas, – todėl institutas pasiūlė jaunam lenkų muzikantui savo pagalbą ieškant solidžios įrašų kompanijos, su kuria jis galėtų pradėti rimtą profesinę karjerą.

Kaip ir kvarteto vadovas K. Urbanskis, visi kolektyvo nariai baigė aukštuosius džiazo mokslus: T. Torres (mušamieji) mokėsi Vroclavo muzikos akademijoje, o M. Baranskis (kontrabosas), ir P. Tomaszewskis (fortepijonas) studijavo Katovicų muzikos akademijoje. Visi koncertuoja solo ir įvairiuose džiazo kolektyvuose Lenkijoje ir užsienyje; visi pelnė pripažinimą ir daugelio konkursų apdovanojimų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: