© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad didėjant įtampai Ukrainoje Lietuva turi pasitikrinti savo tarnybų parengtį.

Penktadienį premjeras surengė ministrų pasitarimą, kuriame buvo aptarti galimi iššūkiai Lietuvos saugumui Rusijos ginkluotųjų pajėgų invazijos į Ukrainą akivaizdoje, Lietuvos strategiškai svarbių objektų apsaugos būklė, pranešė Vyriausybė.

“Nepaskelbtas karas prieš suverenią šalį griauna Europos saugumo sistemą. Didėjant įtampai Ukrainoje turime pasitikrinti savo tarnybų parengtį, gebėjimus operatyviai atlikti jiems patikėtas pareigas”, – pranešime spaudai teigė premjeras.

Vyriausybės vadovo teigimu, labai svarbu, kad tarptautinė bendruomenė veiktų kartu ir rastų, kaip priversti Rusiją paisyti tarptautinės teisės normų, nutraukti karinę operaciją.

“Lietuva remia Ukrainą politinėmis ir diplomatinėmis priemonėmis, yra pasiruošusi teikti humanitarinę ir techninę pagalbą. Artimiausiu metu pirmoji Vyriausybės ir visuomeninių organizacijų surinktos paramos siunta specialiuoju reisu bus nugabenta į Kijevą”, – pabrėžia premjeras.

Jis pranešime padėkojo visuomenininkams, aktyviems piliečiams, inicijavusiems paramos kampaniją savo valstybės nepriklausomybę ginantiems Ukrainos žmonėms.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: