(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos tarnybos (VTT) darbuotojai kovo 15-20 d. surašė ir išsiuntė nagrinėti administracinei komisijai 21 administracinės teisės pažeidimų protokolą.

Pasak VTT vadovo Rimo Sideros, daugiausiai administracinės teisės pažeidimų protokolų (vienuolika) buvo surašyta už nelegalias reklamines iškabas. „Reklaminėms iškaboms turi būti išduotas Savivaldybės leidimas. Kontroliuojame, kad savavališkai įrengtų reklamų mieste būtų mažiau“, – sakė VTT vadovas.

Daug dėmesio VTT darbuotojai skiria tikrinti, kaip gyventojai laikosi gyvūnų laikymosi taisyklių. Keturi protokolai buvo surašyti už šuns laikymą be gyvūno registracijos pažymėjimo, po vieną protokolą – už balandžių laikymą buto balkone ir šuns vedžiojimą be antsnukio.

Viešąją tvarką prižiūrintys Savivaldybės darbuotojai ne tik baudė, bet ir akcijos „Augink gyvūną atsakingai“ metu dalino nemokamai gyventojams Gyvūnų laikymo Kauno taisykles. Buvo išdalinta 50 knygučių su taisyklėmis.

Aštuoni administracinės teisės pažeidimo protokolai surašyti už valstybinės vėliavos neiškėlimą Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną. Dėl šių atvejų administracinės bylos išsiųstos nagrinėti į Kauno miesto apylinkės teismą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: