(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Gegužės 22 dieną (šeštadienį), 10 val. atidaromas dviračių sezonas Kauno rajone. Pirmieji 33 kilometrų trasą, besidriekiančią vaizdingomis Nemuno pakrantėmis, besigėrint Pyplių piliakalnio, Kačerginės, Zapyškio vaizdais, bandys įveikti Kauno rajono ir Kauno miesto merai Valerijus Makūnas ir Andrius Kupčinskas.

Nuo vandenvalos įmonės (Marvelės g.), prie vakarinio Kauno apvažiavimo dviračių takus išmėgins ne tik merai, bet kartu su jais važiuos Dviračio mėgėjų klubo pirmininkas Algirdas Pukelis, Administracijos direktoriaus pavaduotojai Regina Lukoševičienė ir Ričardas Pudževelis, Kauno rajono turizmo informacijos centro direktorė Inga Talalaitė – maždaug 30 dviračių mėgėjų grupelė.

Siekiant skatinti rajono ir miesto gyventojų, ypač jaunosios jo dalies, fizinį aktyvumą, didinti moksleivių laisvalaikio užimtumą bei plėtoti Kauno rajono dviračių infrastruktūrą Zapyškio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje bus pasirašyta Kauno rajono savivaldybės ir Dviračio mėgėjų klubo bendradarbiavimo sutartis, pristatytas dviračių maršrutas.

Kauno rajone yra įteisintas dviračių takas nuo Vilkijos iki Seredžiaus, apie 30 kilometrų dviračių ir pėsčiųjų takų seniūnijose, taip pat dviratininkams tinkami naudoti 54 kilometrų Didysis dviračių žiedas, einantis per penkias seniūnijas, ir Mažasis – 10 kilometrų, esantis Kačerginėje.

Vilija Žukaitytė,
Tarybos sekretoriato vyriausioji specialistė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: