© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Egipto premjeras Ibrahimas Mehlebas antradienį buvo prisaikdintas drauge su naująja vyriausybe, kurioje liko ekonomikos ir saugumo ministrai, bet buvo sukurtas naujas investicijų postas, siekiant pritraukti lėšas ne vienų politinio sąmyšio metų varginamai ekonomikai.

I.Mehlebas ir jo ministrai prisiekė prezidento Abdel Fattaho al Sisi (Abdel Fataho Sisio) – buvusio armijos vado, kuris iš naujo paskyrė premjerą gegužę užtikrintai laimėjęs rinkimus, akivaizdoje.

“Prisiekiu Dievu, kad nuoširdžiai ginsiu respublikos sistemą, gerbsiu konstituciją ir įstatymą, ir visapusiškai rūpinsiuosi žmonių interesais, ginsiu šalies nepriklausomybę ir jos žemių vienybę bei saugumą”, – per ankstyvo ryto ceremoniją prezidentūros rūmuose Kaire sakė I.Mehlebas.

I.Mehlebo ministrų kabinete investicijų ministru dirbs bankininkas veteranas Ashrafas Salmanas (Ašrafas Salmanas). Jo paskyrimu ir atskiros Investicijų ministerijos įkūrimu panaikinamas anksčiau šiais metais priimtas sprendimas sujungti šią ministeriją su Pramonės ir prekybos ministerija.

Tarp kitų naujų veidų vyriausybėje yra buvęs ambasadorius Vašingtone Samehas Shukri (Samehas Šukris), paskirtas užsienio reikalų ministru, ir universiteto profesorius Naglaa El Ahwany (Nagla Ahvanis), paskirtas tarptautinio bendradarbiavimo ministru.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: