(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Statistikos departamentas praneša, kad 2010 m. lapkričio mėn., palyginti su spalio mėn., eksportuotų prekių kainos padidėjo 2,5 procento, o importuotų prekių – 1,4 procento.

2010 m. lapkričio mėn., palyginti su spalio mėn., eksportuotų prekių kainų pokytį lėmė 2,5 procento padidėjusios pagamintų pramonės produktų kainos. Iš pagamintų pramonės produktų didžiausią įtaką turėjo 4,8 procento padidėjusios rafinuotų naftos produktų, 7,9 – chemikalų ir chemijos pramonės gaminių, 1,4 – maisto produktų bei 5,6 procento sumažėjusios metalo gaminių, išskyrus mašinas ir įrenginius, 3,4 – pagrindinių metalų kainos. Taip pat bendrajam kainų pokyčiui įtakos turėjo 2,4 procento padidėjusios žemės ūkio produktų kainos.

Didžiausią įtaką bendra­jam importuotų prekių kainų pokyčiui turėjo 3,2 procento pabrangusi žalia nafta ir gamtinės dujos. Iš pagamintų pramonės produktų įtakos turėjo 2,9 procento padidėjusios chemikalų ir chemijos pramonės gaminių, 2 procentais – variklinių transporto priemonių, priekabų ir puspriekabių, 0,6 procento – maisto produktų bei 1,8 procento sumažėjusios kompiuterinių, elektroninių ir optinių gaminių, 0,8 – pagrindinių vaistų pramonės gaminių ir vaistų preparatų, 0,7 – pagrindinių metalų kainos. Bendrajam kainų pokyčiui taip pat įtakos turėjo 1,8 procento padidėjusios žemės ūkio produktų kainos.

Šaltinis: Statistikos departamentas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: