Elektros kabelį nuties dar prieš
(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Kauno centre pradėti požeminio elektros perdavimo kabelio Murava – Nemunas tiesimo darbai. Pagal 2010 metų rudenį parengtą projektą, pats darbų įkarštis miesto centre buvo numatytas rugsėjį, tačiau statybos darbų bendrovei „A. Žilinskio ir ko“ pasiūlius, nuspręsta pakeisti darbų grafiką, kad iki Europos krepšinio čempionato darbai centre jau būtų užbaigti.

Tiesiant kabelį iš Muravos elektros pastotės į Nemuno elektros pastotę Karaliaus Mindaugo prospekte, pagrindiniai darbai vyksta Kęstučio gatvėje, Ąžuolyno parke, Radvilėnų plente, Partizanų, Basanavičiaus gatvėse.

Kabelis tiesiamas pragręžus takus laidams po asfaltu, todėl mažiau ardoma važiuojamoji kelio dalis ir mažiau trikdomas eismas centrinėje Kauno dalyje.

Požeminis elektros kabelis bus tiesiamas ir po gyventojų namais bei garažais. Daliai gyventojų gali atsirasti laikinų nepatogumų: gali būti sunkiau įvažiuoti į kiemą ar garažą. Darbų vykdytojams gali tekti trumpam atjungti vandentiekį ar nuotekų sistemą. Planuojama, kad iki rugpjūčio pabaigos bus užtaisytos visos statybinės duobės ir išasfaltuotos centro gatvės, kuriose vykdomi darbai.

Naujasis kabelis užtikrins stabilų elektros energijos tiekimą Kauno centro gyventojams, įmonėms ir Žalgirio arenai Nemuno saloje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: