© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Rusiškos elektros srovė Lietuvoje menksta – jau ketvirtą dieną iš eilės mūsų šalis nebeimportuoja Karaliaučiuje gaminamos energijos. Todėl trečiadienį elektros kaina Lietuvos rinkoje yra dvigubai didesnė nei Norvegijoje, Švedijoje ar Danijoje, rašo “Lietuvos rytas”.

72 centai už kilovatvalandę. Tiek trečiadienio vakarą Lietuvos rinkoje sieks elektros kaina. Tai naujas mūsų šalies rekordas.

Buitiniai elektros vartotojai dėl to bent jau artimiausiu metu neturėtų nukentėti, nes kainos reguliuojamos. Bet verslas kitais metais elektrą pirks jau brangiau nei šįmet.

“Spalio 13-19 dienomis ten remontuojamas visas šiluminės elektrinės blokas. Dėl to visa Karaliaučiaus energetikos sistema tampa deficitinė, nėra elektros pertekliaus, kurį būtų galima importuoti į Lietuvą”, – sakė “Litgrid” Strategijos ir rinkos plėtros skyriaus vadovas Robertas Staniulis.

Lietuva rusiškos elektros importą ėmė riboti dar šią vasarą. Pigesnės Karaliaučiuje gaminamos elektros nuperkama vis mažiau Anksčiau ji užėmė apie 70 proc. rinkos, tačiau tam nuspręsta padaryti galą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: