(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Gegužės 21 d. (penktadienį) 10 val. Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto 5 auditorijoje (Muitinės g. 8) įvyks išvažiuojamasis seminaras „ES struktūrinės paramos teikiamos galimybės ir nauda” Kauno akademinei bendruomenei ir aktyviems žmonėms.

Seminaro tikslas – apžvelgti ir įvertinti įvairių sričių Kauno aplinkos modernizavimą ES struktūrinių fondų lėšomis pristatant sėkmingus projektus ir patirtį, viešinti ES struktūrinės paramos panaudojimą Kauno regione. Vieno didžiausių Kauno regione įvykdytų infrastruktūrinių projektų – „Kauno hidroelektrinės atnaujinimas ir modernizavimas” vyks projekto įvykdymo vietoje ir ekskursijos dalyviai turės galimybę jį įvertinti tiesiogiai.

Visuomenės nuomonės tyrimo duomenimis, kas antras Lietuvos gyventojas pajuto ES struktūrinių fondų paramą ir ją vertina kaip ilgalaikę investiciją į Lietuvos ateitį. Kaip ES fondai keičia gyvenimo kokybę, gali įvertinti kiekvienas, lankydamasis suremontuotose ligoninėse ir mokyklose, važiuodamas atnaujintais keliais, naujai pastatytais tiltais, keldamas savo kvalifikaciją, naudodamasis nauja įranga savo įmonėje. Ekonomistų skaičiavimais, ES investicijos 2 proc. padidina Lietuvos BVP augimą. 2004-2006 m. ES struktūrinė parama Lietuvai siekė 5,9 mlrd.Lt, o 2007-2013 m. laikotarpiu Lietuvai skiriama daugiau kaip 23 mlrd.Lt.

LR finansų ministerija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: