2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionate „EuroBasket 2011“ dalyvaujančių šalių atstovai pirmadienį susipažino su grupės varžybų sąlygomis keturiuose Lietuvos miestuose ir liko patenkinti.

„Nė vienas iš atvykusių 14 valstybių krepšinio federacijų atstovų neturėjo nusiskundimų nei apgyvendinimo, nei varžybų vykdymo ir aptarnavimo sąlygomis“, – sakė „EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto direktorius Mindaugas Špokas.

Grupės varžybų miestus: Panevėžį, Šiaulius, Alytų ir Klaipėdą aplankė 13 iš 23 į Lietuvą atvyksiančių rinktinių atstovai. Varžybų vietas inspektavo svečiai iš Belgijos, Didžiosios Britanijos, Gruzijos, Italijos, Izraelio, Makedonijos, Prancūzijos, Rusijos, Serbijos, Suomijos, Turkijos, Ukrainos ir Vokietijos. Slovėnijos atstovai apžiūrėjo „EuroBasket 2011“ sąlygas prieš kelias savaites, kai buvo atvykę susipažinti su organizacinio komiteto darbu siekiant geriau organizuoti 2013 m. Europos vyrų krepšinio pirmenybes.

Kitos federacijos raštu patvirtino, kad sutinka su visomis sąlygomis ir pasitiki organizatorių kompetencija.

Dalyvaujančių šalių atstovai buvo supažindinti su gyvenimo, maitinimo, treniruočių sąlygomis, logistika.

„Visi svečiai gyveno viešbučiuose, kuriuose Europos pirmenybių metu gyvens nacionalinės rinktinės. Jie valgė restoranuose, kuriuose valgys krepšininkai. Jie apžiūrėjo arenas, susipažino su jų planais, sužinojo, kur sėdės jų aistruoliai, kur dirbs žurnalistai, ir panašiais dalykais, – sakė M.Špokas. – Jų reakcija buvo tik teigiama“.

Apžiūrėję grupės varžybų miestus ir susitikę su jų vadovybe ir vietos žiniasklaida, svečiai susirinko Kaune. Antradienį jie apžiūrės finalinio etapo varžybų ir gyvenimo sąlygas Kaune, po to persikels į Vilnių, kuriame vyks antrasis – didžiausias – čempionato etapas.

2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionate pirmąsyk dalyvaus 24 stipriausios Senojo žemyno rinktinės. Rugpjūčio 31 – rugsėjo 18 dienomis bus sužaista 90 rungtynių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: