Eurolyga:

Ar naujasis Kauno „Žalgirio“ treneris Aleksandras Trifunovičius padės komandai iškovoti pirmąją pergalę Eurolygoje? Tai paaiškės lapkričio 4 dieną – žalgiriečiai svečiuose kausis su turnyro nugalėtojo titulą ginančiu Atėnų „Panathinaikos“ klubu, kurio garbę gina Šarūnas Jasikevičius.

Šių rungtynių tiesioginė transliacija – 21.40 val. per „Viasat Sport Baltic“.

Prie „Žalgirio“ vairo stojęs A. Trifunovičius žino, kaip įveikti „Panathinaikos“ krepšininkus jų valdose. Praėjusį sezoną serbas treniruodamas Vilniaus „Lietuvos rytą“ su šia ekipa parbloškė Graikijos čempionus Atėnuose. „Trifa“ padarys viską, kad vėl išsivežtų pergalę iš O.A.K.A. arenos. Nors „Panathinaikos“ laimėjo abi dvikovas, bet jų žaidimas dar toli gražu nepanašus į čempionišką.

Kauniečiai pasistengs sulaužyti jiems nemalonią tradiciją. Per Eurolygos istoriją „Žalgiris“ išvykoje prieš „Panathinaikos“ nelaimėjo nė vieno mačo iš šešių, o apskritai Željko Obradovičiaus kariauną, kurią jis treniruoja net 13-ką sezonų iš eilės, žalgiriečiai įveikė tik kartą per 12 akistatų.

„Panathinaikos“ įžaidėjui Š. Jasikevičiui eilinį kartą teks stotį į kovą prieš „Žalgirį“ ir savo draugą Mantą Kalnietį. Praėjusį sezoną Šaras atstovaudamas Stambulo „Fenerbahce Ulker“ žaidė dvejas rungtynes prieš Kauno klubą ir per jas sukrapštė vos 9 taškus.

B grupės mūšis Atėnuose išskirtinis ir Robertui Javtokui, kuris 2007-aisiais vilkėdamas „Panathinaikos“ aprangą kėlė į viršų Eurolygos čempionų taurę.

Kauniečiams Graikijoje būtina išardyti įžaidėjo Dimitrio Diamantidžio ir vidurio puolėjo Mike’o Batiste’o duetą. Praėjusį sezoną šių krepšininkų atliekamas „pikenrolas“ kėlė siaubą visiems varžovams.

Sienoje išvysime, kaip tarpusavyje stumdosi Lietuvos rinktinės sunkieji puolėjai – „Montepaschi“ žaidėjas Kšyštofas Lavrinovičius ir „Galatasaray“ naujokas Darius Songaila.

K. Lavrinovičius bei jo ekipos draugas Rimantas Kaukėnas ir šį sezoną yra vieni pagrindinių Italijos klubo variklių. Sienos komandą neseniai papildė triskart rezultatyviausias Eurolygos reguliariojo sezono krepšininkas serbas Igoris Rakočevičius. „Montepaschi“ triumfavo abejose D grupės rungtynėse, o „Galatasaray“ laimėjo kartą.

Šioje grupėje „Uniks“ bandys mesti iššūkį Barselonos krepšininkams. Kazanės klubas privertė šokinėti iš džiaugsmo savo aistruolius, kai praėjusiame ture svečiuose kiek netikėtai palaužė „Galatasaray“. Vėl pirmuoju smuiku griežė „Uniks“ snaiperis Henry Domercantas, pataikęs lemiamą mačo metimą.

Turnyro starte „Montepaschi“ klubui jis atseikėjo net 30 taškų, tačiau šią dvikovą laimėjo Italijos čempionai. 60 proc. taiklumu iš toli atakuojantis H. Domercantas yra rezultatyviausias Eurolygos žaidėjas (vid. 23 tašk.).

Įdomu, ar jam užmaus apynasrį „Barcos“ gynyba, kuri kol kas yra geriausia turnyre – Katalonijos ekipa į savo krepšį praleidžia tik 62,5 taško. Kita vertus, pirmieji „Barcelona“ varžovai buvo ne patys stipriausi – „Union Olimpija“ ir Gdynės „Asseco Prokom“.

Ketvirtadienio vakarą itin karšta bus Tel Avivo „Nokia“ arenoje. „Maccabi“ svečiai – „Real“ komanda su Martynu Pociumi. „Karališkojo“ klubo žaidėjai nepamiršo skaudaus žydų antausio praėjusį sezoną. Tada finalo ketverto pusfinalyje Tel Avivo ekipa Barselonoje pranoko „Real“ rezultatu 82:63.

Madrido krepšininkai didžiuliu triukšmingumu garsėjančiuose „Nokia“ rūmuose nėra laimėję nuo 1996 metų, bet dabar yra pajėgūs tai padaryti. „Real“ per pirmąsias dvejas laimėtas rungtynes vidutiniškai rinko po 92,5 taško. Tai geriausias rezultatas Eurolygoje. „Maccabi“ C grupėje laimėjo kartą iš dviejų bandymų.

Neseniai Ispanijos klubą gerokai sustiprino Ispanijos rinktinės juodaodis puolėjas Serge’as Ibaka. „Maccabi“ pasirašė sutartį su amerikiečiu Keithu Langfordu, kuris nerado bendros kalbos su Rimu Kurtinaičiu Maskvos srities „Chimki“ komandoje.

Arši kova nusimato ir Italijos bei Ispanijos vicečempionų mače Kantu mieste. Abu klubai A grupėje yra iškovoję po vieną pergalę ir siekia kelialapio į kitą varžybų etapą.

„Viasat“ informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: