Balandžio mėnesį Lietuvoje pradedamas aštuonis mėnesius truksiantis „Europos savanorystės maratonas 2011”, kurio metu įsitraukti į savanorišką veiklą, bus skatinama netradiciniu būdu.

Devynių Europos informacijos centrų – Europe Direct inicijuojamo Savanorystės maratono tikslas – suburti ne tik patyrusius savanorius, bet įtraukti į šią veiklą ir naujų, dar joje nedalyvavusių šalies gyventojų. Visi norintieji kviečiami dalyvauti savanoriškų darbų varžytuvėse, kurių nugalėtojas bus apdovanotas asmeniniu kelioniniu kompiuteriu ir galimybe paskirti mūsų įteiktus 1000 Lt kuriai nors savanorišką veiklą vykdančiai organizacijai Lietuvoje.

Į svarstymus, kad savanorystė yra geranoriškumas, už kurį nesiekiama atlygio, Savanorystės maratoną organizuojančio VšĮ Europos informacijos centro vadovė Austė Korbutė sako: „Kodėl už gerus darbus negali būti atlyginama? Tikriausiai tai bus pirmasis atpildas už kilnaus savanoriavimo kelio pasirinkimą. Vėlesnis atpildas bus kieno nors dėkingumas, pasitenkinimas, kad gali padėti kitam, galiausiai jausmas, jog esi reikalingas.“

Renginiai vyks Alytuje, Kaune, Klaipėdoje, Marijampolėje, Panevėžyje, Šiauliuose, Tauragėje, Telšiuose ir Utenoje. Jų metu bus kalbamasi apie savanoriškos veiklos tradicijas Lietuvoje, Europoje ir pasaulyje, supažindinama su savanoriavimo galimybėmis „arčiau namų”. Iki gruodžio mėnesio vyks savanorių varžytuvės. Gruodžio 5 d., minint Tarptautinę savanoriškos veiklos dieną, bus skelbiamas ir apdovanojamas „Europos savanorystės maratono 2011“ laimėtojas.

Kaune organizacijoms, kurioms reikalinga savanorių pagalba, bei savanoriauti norintiems žmonėms, šis projektas detaliai bus pristatytas informaciniame seminare „Savanorystė Lietuvoje ir Europoje: galimybės ir formos” 2011 m. gegužės 4 d. 15 val. viešbutyje „Park Inn Kaunas“ (K.Donelaičio g. 27). Taip pat jo metu NVO informacijos ir paramos centro vadovas M. Žaltauskas apžvelgs visuomenės nuomonės apie savanorystę tyrimo rezultatus, bus kalbama apie savanoriško darbo galimybes ir padėtį Kauno regione.

Registracija į seminarą vyksta iki gegužės 2 d. el. paštu kaunas@europedirect.lt arba tel. (8 -37) 324436.

Organizacijas, kurioms gali prireikti savanorių pagalbos, kviečiame apsilankyti Kauno Europos informacijos centre (Radastų g. 2), ten bursis ir organizacijų atstovai, ir varžytuvėse pasiryžę dalyvauti regiono gyventojai. Išsamesnė informacija – www.europedirect.lt.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: