Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kaune vykstantis Europos veteranų krepšinio čempionatas greitai pasieks apogėjų – jau rytoj paaiškės visi finaliniai ketvertai. Dėl čempionų vardo ir prizinių vietų pajėgiausios komandos šį šeštadienį ir sekmadienį kovos „Žalgirio” arenoje. Visas rungtynes žiūrovai gali stebėti nemokamai.

Daugiausia vilčių Lietuvos krepšinio sirgaliai sieja su „Žalgirio” veteranais, kurie kaunasi iki 55 m. ir iki 65 m. amžiaus grupėse. Jau dvi pergales turintys žalgiriečiai (iki 65 m.) šiandien kausis su Latvijos veteranais. Antroji „Žalgirio” komanda (iki 55 m.) dėl patekimo tarp stipriausiųjų rytoj rungsis su kita lietuvių komanda „Salilita”.

Čempionate iš viso startavo 113 komandų iš 22 šalių. 30-75 metų vyrai varžosi 10-yje amžiaus grupių, 30-55 m. moterų komandos suskirstytos į 6-ias amžiaus grupes. Daugiausia – 30 krepšinio komandų – atvyko iš Rusijos, 13 komandų – iš Vokietijos, Lietuvai atstovauja 20 komandų. Krepšininkų kovos vyksta miesto 8 sporto salėse. Čempionato organizatoriai skaičiuoja, kad į Kauną yra suvažiavę apie 1600 dalyvių.

„Veteranų krepšinio čempionatai ypatingi tuo, kad krepšinio aikštelėje žaidžia ne tik šios sporto šakos profesionalai, buvusios krepšinio žvaigždės, bet kaip lygūs su lygiais kaunasi ir sporto mėgėjai. Be to, tokiuose turnyruose žaidėjus lydi gausios palaikymo grupės – žmonos, vaikai, anūkai, draugai. Jie linksmai leidžia laiką ne tik sirgdami už savuosius, bet ir vaikštinėdami po Kauną. Dėkojame Kauno miesto savivaldybei, kad suteikė galimybė čempionato dalyviams nemokamai važinėti viešuoju miesto transportu”, – teigė čempionato Organizacinio komiteto prezidentas Anatolijus Čupkovas.

Kauno viešbučiuose apsistoję svečiai iš užsienio prisipažino likę sužavėti Velnių muziejumi, K. M. Čiurlionio galerija. Jiems pristatoma Kauno sporto halėje eksponuojama paroda, skirta Lietuvos krepšinio 90-mečiui. Į čempionatą atvykusių užsieniečių netrūksta ir miesto kavinėse bei restoranuose.

Svečiams ir kauniečiams organizatoriai surengė įvairių sporto akcijų. Visai šeimai skirtame renginyje „Trikrepšio turnyras šeimoms” ir krepšinio turnyre „Trys prieš tris” dalyvavo apie 120 kauniečių ir miesto svečių. Pats trikrepšio idėjos sumanytojas Anatolijus Nesmejanovas susirinkusiuosius mokė žaisti naująjį žaidimą.

Malonios staigmenos sulaukė ir Kaune viešinti FIMBA prezidento Rubeno Lamas žmona, Argentinoje žinoma mokslininkė ir rašytoja. Vienoje iš savo knygų dvi noveles ji yra skyrusi lietuvių – aviatoriaus Kazimiero Šlapelio ir Juliaus Germano Kolosausko – gyvenimo istorijoms. Prieš pat čempionatą jos kūriniai buvo išversti į lietuvių kalbą ir publikuoti kultūros savaitraštyje „Nemunas”.

Rūta Vaitkevičiūtė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: