© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Evangelikų liuteronų bažnyčios kvietimu į Lietuvą trečiadienį atvyksta 40 pabėgėlių iš pilietinio karo apimtos Sirijos.

“Mūsų bažnyčia pakvietė 40 sirų krikščionių apsigyventi karo metu Lietuvoje”, – BNSantradienį sakė Lietuvos evangelikų liuteronų Bažnyčios vyskupas Mindaugas Sabutis.

Sirų šeimos trečiadienį popiet į Zoknių oro uostą bus atskraidintos Lietuvos karinių oro pajėgų transportiniu orlaiviu “Spartan”.

Anot vyskupo, atvykstančius sirus priglaus šeimos ar klebonijos visoje Lietuvoje.

Tarp atvykstančiųjų yra 15 žmonių, gyvenusių Homso mieste, kuris ilgą laiką yra Sirijos prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) pajėgų apsuptyje.

Anot vyskupo, žmones iš Sirijos priimti paskatino evangelikų liuteronų bažnyčios ir Lietuvos pabėgėlių patirtis.

“Krikščionys yra pažeidžiamiausia grupė Sirijoje, kas dieną yra žudomi, persekiojami, apiplėšiami. Mes patys esame mažumos bažnyčia, daug kentėjome, todėl turime atsiliepti į kitų žmonių skausmą”, – teigė M.Sabutis.

“Prisimename ir savo pokario pabėgėlius, kurie rado prieglobstį Vokietijoje ir Amerikoje, priešingai nei Švedijoje, iš kur buvo išsiųsti ir grąžinti Sovietų Sąjungai. Žinome, ką reiškia toks skausmas, kai nėra kur dingti, ir ką reiškia parama, kai svetimi žmonės suteikia prieglobstį ir padeda”, – kalbėjo vyskupas.

Jis teigė esantis dėkingas Lietuvos užsienio reikalų ir krašto apsaugos ministrams už pagalbą atgabenant sirus.

Sirijoje per pilietinį karą žuvo jau daugiau kaip 130 tūkst. žmonių. Konfliktas prasidėjo 2011 metų kovą, kai prezidentas B. al Assadas ėmė griežtai sloptinti prieš jį nukreiptus protestus, tuo paskatindamas ginkluotą pasipriešinimą. Į pilietinį karą abejose pusėse vėliau įsitraukė užsienio kovotojai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: