(c) Krs.lt archyvo nuotr.

Rugsėjo viduryje Vilniaus „Plytinės“ kartodrome finišavo Lietuvos kartingo čempionatas. Į paskutinį, septintąjį, etapą susirinko apie 60 dalyvių. Nors šis etapas buvo paskutinė galimybė lenktynininkams pagerinti savo pozicijas bendrojoje čempionato įskaitoje, tačiau varžybose nebuvo didelės intrigos – daugelis lyderių jau anksčiau užsitikrino nugalėtojų vardus savo klasėse. Tarp „Lietuvos kartingo federacijos taurės“ įskaitoje besivaržančių komandų stipriausias buvo sporto klubas „Ežerietis“ iš Kauno rajono.

Ežerelio sporto klubo „Ežerietis“ kartingų sporto komandai 2010 metų sezonas buvo antras ir sėkmingas nuo pirmų varžybų. „Ežeriečio” sporto klubą atstovavo aštuoni sportininkai: Rytis Gumauskas, Domantas Kaminskas, Edvinas Česnavičius, Lukas ir Deivydas Vaidotai, Laurynas Fedotovas, Leandras ir Elvinas Stulpinai. Lenktynininkų ir mechanikų užsidegimas, entuziazmas bei draugiškumas pritraukė labai patyrusius, Europoje aukštus apdovanojimus iškovojusius kartingistus Leandrą ir Elviną Stulpinus iš Klaipėdos bei Lauryną Fedotovą iš Kauno.

Kadangi komandoje yra daug lenktyninkų, kiekvienų varžybų metu skirtingose klasėse buvo laimimos prizinės vietos. LKF antras etapas Vilnius – III komandinė vieta, LKF trečias etapas ir Pabaltijo taurė Smalininkuose – III komandinė vieta. LKF ketvirtas etapas Smalininkuose – II komandinė vieta. Tai ypač aukšti pasiekimai, lyginant su dominuojančių Kauno ir Panevėžio klubų narių gausa bei finansiniais šių komandų pajėgumais.

Pagrindiniai Ežerėlio kartingistų komandos rėmėjai yra jaunųjų sportininkų tėveliai, kurie ne tik finansuoja, bet ir savo darbu prisideda prie komandos parengimo varžyboms. Jie ir mechanikai, ir treneriai. Be rėmėjų pagalbos tokių aukštų rezultatų būtų buvę sunku pasiekti. Ežerėlio kartingistams komandinę licenciją įsigyti padėjo Kauno rajono savivaldybė bei UAB „Stogava“. Kauno rajono mero Valerijaus Makūno rūpestis ir dėmesys suteikė jaunimui pasitikėjimo savimi ir visa komanda. Jaunimas supranta, kad kaip ir bet kurioje sporto šakoje, svarbiausia yra pasiruošimas bei darbas, ir tik dalelė sėkmės nulemia gerus rezultatus bei pergales.

Visi lenktynininkai bei jų sirgaliai didžiuojasi ne tik pasiektais rezultatais, bet ir galimybe garsinti Kauno rajoną bei gimtojo Ežerėlio vardą. Pasibaigus varžybų sezonui ir augant SK „Ežerietis“ lenktynininkų patirčiai, didžiųjų Lietuvos miestų ekipos pripažino Kauno rajono sportininkų pranašumą.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: