(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno rajone baigiama įgyvendinti projekto „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros renovavimas ir plėtra Kauno rajone (Ežerėlyje, Neveronyse, Šlienavoje)“ veikla „Vandentiekio ir buitinės nuotekynės tinklų plėtra Kauno rajone, Ežerėlyje“. Projektu Ežerėlyje buvo siekiama išplėsti vandentiekio ir nuotekų tinklus Miško, Obuolių ir Juodalksnių gatvėse. Darbus, kurių vertė beveik 600 tūkstančių litų, atliko UAB „Žemkasta“.

Šiuo metu tvarkoma darbų pridavimo dokumentacija. Įgyvendinant projektą Juodalksnių gatvėje paklota 274 metrai naujų vandentiekio tinklų, iš kurių 207 metrai – trasos tinklų, o 67 metrai – įvadai. Miško ir Obuolių gatvėse paklota 1184 metrai nuotekų tinklų, iš kurių 895 metrai trasos tinklų, 289 metrai įvadų. Iki siurblinės paklota 476 metrų spaudiminė linija.

Bendras įrengtų tinklų ilgis – 1934 metrai. Naujieji vandentiekio tinklai sujungti su esamais, juose įrengti požeminiai gaisriniai hidrantai. Gyventojams nuo kvartalinio vandentiekio tinklo įrengtos 9 atšakos įvadams, nuo nuotekų tinklų – 39 išvadai. Miško gatvėje pastatytos dvi buitinių nuotekų siurblinės, kurios nuotekas pakels ir perpumpuos į esamą nuotekų tinklą. Planuojama, kad prie vandentiekio ir nuotekų tinklų prisijungs 105 gyventojai. Nuotekų kiekis Ežerėlyje turėtų padidėti 10,2 kub. metrais per parą.

Nuotekų tinklų plėtra Miško ir Obuolių gatvėse užkirto kelią nuotekų patekimui į aplinką gyventojams naudojant susidėvėjusias, nesandarias išsėmimo duobes, ženkliai sumažėjo aplinkos teršimas ir buvo užtikrintas nepertraukiamas centralizuoto geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo sistemų funkcionavimas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: