Teatro šventė Ežerėlyje
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

2011-uosius Ežerėlyje paskelbus teatro metais, Ežerėlio kultūros centro scenoje karaliauja šis meno žanras. Birželio 3-iosios Kauno rajono suaugusiųjų mėgėjų teatrų susitikimas, teatrų apžiūroje–šventėje, vainikavo sezono pabaigą įspūdingais pasirodymais.

Penki Kauno rajono teatrai į Ežerėlį susirinko ne tik parodyti, ką nuveikė per paskutinį sezoną, bet pradžiuginti ežerėliečius originaliais spektakliais, pabendrauti, artimiau susipažinti tarpusavyje. Penkias valandas trukusi šventė maloniai nustebino žiūrovus, organizatorius ir komisiją, kurią šiemet sudarė pirmininkė Laima Kalėdaitė, Samylų kultūros centro meno vadovė ir narės Ona Adamonienė, Kauno rajono Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus Kultūros poskyrio vyriausioji specialistė, Indrė Kaminskaitė, Karolina Jakaitė, Lina Survilaitė – VDU menotyros bakalaurės.

Šventę pradėjo vedėjai Palangos Juzė (Artūras Kuzmickas) ir Domicelė (Jūratė Mackonienė), kurie teatralizuotai pristatė kiekvieną mėgėjų teatrą, vietovę, iš kurios jie atvyko ir spektaklį. Pirmieji, pasinaudoję šeimininkų teisėmis, pasirodė Ežerėlio kultūros centro suaugusiųjų mėgėjų teatras „Dialogas“ (vad. Živilė Girdauskaitė). „Dialogas“ rodė prieš porą savaičių premjeros metu šiltai sutiktą P. Tilainės spektaklį „Kipšas ir trylika moterų“. Tai satyrinė buitinė komedija, vaizduojanti komišką rusų valdžios bandymą išlaikyti savo valdžią mažame Lietuvos kaime (apie 1988 metus).

Antrasis savo spektaklį pagal T. Viljimsą „Netikusi vakarienė“ rodė Neveronių kultūros centro suaugusiųjų mėgėjų teatras „Židinys“ (vad. A. Valickienė). Gėlėmis išpuoštoje scenoje buvo vaizduojama itin aktuali ir skaudi šiandienai problema – pagyvenusių žmonių nereikalingumas, atstūmimas.

Po trumputės pertraukėlės scenoje jau karaliavo aktoriai iš Čekiškės – suaugusiųjų mėgėjų teatras „Pelėda“ (vad. K. Kriščiūnienė). J. Grušo komediją „Nenuorama žmona“ publika sutiko puikiai.

Žiūrovai nekantriai laukė Voškonių kultūros centro suaugusiųjų mėgėjų teatro „Siena“ (vad. Hana Šumilaitė) pasirodymo. Spalvingi aktorių kostiumai, puikus vaidmenų atlikimas, režisierės profesionalumas nepaliko abejingų . Voškoniškiai scenoje pasirodė su S. Mrožeko spektakliu „Lapino medžioklė“, kuriame buvo galima įžvelgti bent kelias skirtingas potemes bei interpretacijas.

Į kultūros centrą susirinkusiuosius itin intrigavo Vilkijos kultūros centro suaugusiųjų mėgėjų teatras „Vizija“ (vad. I. Štilpaitė), kurių sceninė apranga buvo itin įspūdinga. Svečiai iš Vilkijos rodė F. Šilerio kostiuminę dramą „Marija Stiuart“. Visi buvo sužavėti tiek sudėtingų vaidmenų atlikimu, tiek kostiumais, tiek pačiu spektaklio tragiškumu.

Visos šventės metu tarp spektaklių svečius ir žiūrovus linksmino Ežerėlio kultūros centro kapela „Samanėlė“ (vad. R. Marma). Tad į šventę susirinkę ežerėliečiai mėgavosi ne tik teatro teikiamais malonumais sielai, bet ir šoko bei dainavo pertraukėlių metu.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: