Pergale džiaugiasi Kauno apskrities finalo laimėtojai
(c) A. Lapkauskaitės/LFF.lt archyvo nuotr.

Rekordinio dalyvių skaičiaus šiemet sulaukusios futbolo žaidynės „Ežiogolas“ finišuos ketvirtadienį, birželio 22-23 dienomis Nacionalinėje futbolo akademijoje Kaune vyks žaidynių superfinalai.

Rekordinis komandų ir dalyvių skaičius

„Ežiogolas“ – masiškiausios Baltijos šalyse futbolo žaidynės, šiemet „Ežiogolui“ užsiregistravo daugiausiai komandų per septynerius žaidynių gyvavimo metus – net 813. Žaidynių dalyvių skaičius pasiekė 12 tūkstančių, o varžyboms startą davė Lietuvoje viešėjęs UEFA prezidentas Michelis Platini.

„Džiaugiamės, kad futbolą žaidžiančių moksleivių skaičius didėja ir toliau. „Ežiogolas“ jau seniai yra daugiau nei žaidynės – tai reiškinys, kurio moksleiviai laukia visus metus“, – sakė LFF Masinio futbolo projektų koordinatorius Vaidotas Rastenis.

Daugiau nei mėnesį varžybos vyko visoje Lietuvoje dvejose amžiaus grupėse – gimusių 1995-1997 m. ir 1998 metais bei jaunesnių. Alytaus apskrities žaidynėse dalyvavo net 135 komandos, o Vilniuje, Kaune ir Šiauliuose – daugiau nei šimtas.

Kiekvienoje komanda turėjo įregistruoti mažiausiai po dvi mergaites, iš kurių bent viena rungtynių metu turi būti aikštėje. Kiekviena varžyboms užsiregistravusi komanda treniruotėms dovanų gavo po futbolo kamuolį.

Dėl nugalėtojų vardo žais po dešimt komandų

Stipriausios dešimties apskričių komandos savo amžiaus grupėse iškovojo kelialapį į Superfinalą, kuris dvi dienas tradiciškai vyks Kaune, Nacionalinėje futbolo akademijoje.

Vyresniųjų amžiaus grupėje rungtyniaus komandos iš Visagino, Rokiškio, Pakruojo, Kauno, Tauragės, Gargždų, Vilkaviškio, Alytaus ir Vilniaus miestų bei rajonų. Tarp jaunesniųjų nugalėtojų titulo sieks Zarasų, Biržų, Radviliškio, Kauno, Mažeikių, Tauragės, Šalčininkų, Kretingos, Vilkaviškio ir Alytaus miestų bei rajonų ekipos.

Visi apskričių laimėtojai jau buvo apdovanoti aprangomis, tačiau superfinale komandų laukia daugiau LFF, „Ežio“ ir KKSD įsteigtų prizų.

Žaidynių čempionų mokykla laimės po kelialapį dviem šimtams vaikų į vandens pramogų parką, o antrąsias vietas užėmusioms komandoms atiteks futbolo stalai.

Superfinalo atidarymas numatytas trečiadienį (birželio 22 d.) 12 valandą, o uždarymas ir apdovanojimai – ketvirtadienį (birželio 23 d.) 15 valandą 20 minučių.

Tokį ketureilį apie Lietuvos seniūnijų mokyklų futbolo žaidynės „Ežiogolas“ sukūrė Evelina R.

„Ežiogolas valdo mus
Žaisti kviečia, jis visus
Spirsim priešams į vartus
Nepagausit – golas bus!“.

Lietuvos futbolo federacijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: