(c) kaunozinios.lt archyvo nuotr.

Po šiek tiek daugiau nei metų pertraukos dvylikto mėnesio dvyliktą dieną Kauną vėl drebins roko festivalis „MountainRock”. Šį kartą pavadintas „MountainRock’vol.5.5/Rock’n’roll is STILL Our Business!!” renginys spirs į užpakalį krizei, kiaulių gripui, mažėjančiam renginių lankomumui ir visoms kitoms gyvenimo katastrofoms.

Jau šešerius metus rengiamas festivalis publiką pakvies į krizės nejaučiantį gyvos muzikos klubą „Džem’ pub” (Laisvės al. 59, V a.). Kasmet “MountainRock” laukiančių roko gerbėjų organizatoriai žada neapviltį ir šį kartą.

„Šiam renginių ciklui svarbiausia – kokybiška muzika ir geras garsas. Mes remiame kūrybiškas grupes ir autentišką roko muziką, o ne prodiuserių, verslininkų bei įvairių realybės šou sukurtą produktą,” – tvirtina pripažinimą ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje pelniusio klubinio festivalio organizatoriai.

Šių metų “MountainRock” koncerte guodžio 12 dienos vakarą pasirodys keturios įvairius roko stilius grojančios Lietuvos ir Latvijos grupės – DAS SONNTAGS LEGION, MOUNTAINSIDE, K.A.N.G. ir THE MOON BAND.

Senokai nekoncertavę Kauno hardkoro lyderiai K.A.N.G. į sceną išeis su nauja programa ir nauja sudėtimi, kuri turėtų nustebinti Lietuvos alternatyvios scenos gerbėjus. Išduosime – į kolektyvą puikiai įsiliejo keli gotikinio metalo grupės “Xess” nariai.

Festivalio organizatoriai „Mountainside”, šiuo metu kuriantys naują albumą, išskirtinai šiame renginyje žada pristatyti porą negirdėtų kompozicijų. Naujosios nestandartinį “heavy” roką grojančių kauniečių dainos turėtų nustebinti ilgiau grupės negirdėjusius klausytojus.

Renginio dalyviams labai įdomus turėtų būti ir prieš porą mėnesių debiutavęs, tačiau jau spėjęs sulaukti itin šiltų klausytojų atsiliepimų, charizmatiškasis alternatyviojo roko kolektyvas „The Moon Band”. Grupės kūryboje stipriai jaučiasi tai, kad jos lyderis Ignas Anglijoje praleido nemažai laiko ir ten pasisėmė daug muzikinių idėjų.

Vakaro „vyšnia ant torto” – pirmą kartą Lietuvoje skambėsiantis ypač įdomus improvizacinio – eksperimentinio (post)roko projektas „Das Sonntags Legion”, labai palankiai įvertintas muzikos kritikų. „Das Sonntags Legion” sudaro puikiai lietuviams pažįstamų ir ne kartą šalies scenose pasirodžiusių Latvijos grupių „Soundarcade”, „Backflow” ir „S.I.L.S.” muzikantai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: