(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Liepos 3-iąją, 21.30 val. Raudondvaryje, dvaro sodyboje po atviru dangumi kino seansus surengs vasaros festivalis ,,Sidabrinės gervės naktys”. Lauko ekrane žmonėms bus parodyti trys skirtingo žanro filmai: dokumentinis ,,Upė” (rež. J. ir R. Gruodžiai), trumpametražis ,,Lernavan” (rež. Maratas Sargsyanas) ir pilnametražis ,,Stiklainis uogienės” (rež. Ramunė Čekuolytė – Che). Filmus lydės garsūs šalies aktoriai, šiuolaikinio kino kūrėjai.

Raudondvaryje su vasaros kino festivaliu apsilankys legendinis teatro, kino ir televizijos aktorius Ferdinandas Jakšys, drauge su Vytautu Šapranausku nusifilmavęs juostoje ,,Lernavan”. Taip pat atvyks šio filmo režisierius Maratas Sargsyanas.

,,Aš mielai lydėčiau savo filmą ne tik į Raudondvarį – į visus miestus, tačiau šiuo metu esu labai užsiėmęs, nes dirbu prie naujojo savo filmo. Apie ką jis bus? Nesakysiu. Bet stengiuosi daryti taip, kad nebūtų gėda”, – sakė M. Sargsyanas. Jaunojo kino kūrėjo darbas ,,Lernavan” pasakoja mistifikuotą istoriją apie iš žemėlapio ištrintą gimtinę, kurią tėvas troško parodyti savo sūnui. Keistas autobusas juos atveža į vietovę, kur nėra nieko, tik balti, kaip neprirašytas popieriaus lapas, kalnai.

Filmas ,,Lernavan” sulaukė įvertinimo ne tik Lietuvoje, bet ir tarptautiniuose kino festivaliuose. ,,Supratau, kad dar labai daug turiu nuveikti”, – droviai pripažinimą priėmė M. Sargsyanas. Anksčiau ar vėliau jis surengs ,,Lernavan” premjerą gimtojoje Armėnijoje, juk norisi, kad ir sava tauta tai pamatytų. O kol kas režisieriui malonu, kad festivalio ,,Sidabrinės gervės naktys” metu jo filmą gali pasižiūrėti mūsų šalies mažesnių miestų gyventojai.

Liepos 3 d. kartu su filmais į Raudondvarį atvyks ir aktorius Petras Lisauskas, pelnęs ,,Sidabrinę gervę” už antrojo plano vaidmenį filme ,,Stiklainis uogienės”, populiari televizijos serialų aktorė Giedrė Gurevičienė, dainų autorius ir atlikėjas Aleksandras Makejevas, o kino vakarą ves jų kolega Ramūnas Rudokas, sublizgėjęs juostoje “Zero II”

VšĮ ,,Lietuvių kino akademija“ informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: