© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Jungtinės Tautos (JT) penktadienį paskelbė, kad Filipinus nusiaubęs supertaifūnas pareikalavo mažiausiai 4 460 gyvybių, remdamosi regiono pareigūnais, tačiau nacionalinė stichinių nelaimių valdymo agentūra tebetvirtina, kad aukų skaičius daug mažesnis.

JT Humanitarinių reikalų koordinavimo biuras (OCHA) nurodė, kad 4 460 žuvusiųjų skaičius buvo pateiktas trečiadienį Filipinų nacionalinės stichinių nelaimių rizikos mažinimo ir valdymo tarybos regioninės operatyvinės grupės (NDRMMC).

Tačiau NDRMMC atstovas Reynaldo Balido (Reinaldas Balidas) tvirtino, kad lapkričio 8 d. centrinį šalies regioną nuniokojusio taifūno aukų oficialus skaičius tebėra 2 360.

“Lapkričio 13-ąją vyriausybė pranešė, kad žuvo 4 460 žmonių”, – sakoma OCHA pranešime.

Paklausta, koks šios informacijos šaltinis, Maniloje esanti OCHA atstovė Orla Fagan sakė: “Gauname ją iš NDRMMC įkurtos regioninės grupės operatyvinio centro.”

Paklaustas apie JT pranešimą, R.Balido atsakė: “Netiesa.” Tuomet jis pakartojo, kad NDRMMC paskelbtas skaičius yra 2 360.

Filipinų prezidentas Benigno Aquino (Beninjo Akvinas) antradienį sakė, kad prognozuojamas galutinis aukų skaičius bus apie 2 500.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: