© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Filipinų sostinės Manilos oro uoste užpuolikai penktadienį nušovė vieno miesto merą ir dar tris žmones, pranešė pareigūnai, kurie pridūrė, kad kiti keleiviai apimti siaubo bėgo ieškodami, kur pasislėpti.

Siaubo apimti žmonės šaukė ir verkė, o vienas vyras, tikriausiai mirtinai sužeistas, gulėjo veidu žemyn ant šaligatvio prie keleivių terminalo, matyti vaizdo medžiagoje, kuri buvo paskelbta vietos televizijos GMA interneto svetainėje.

“Buvo užpulti meras ir jo šeima, taip pat – kai kurie juos lydėję apsaugininkai”, – žurnalistams sakė Manilos oro uosto generalinis direktorius Jose Angelis Honrado (Chosė Anchelis Honradas), kuris pridūrė, kad tarp žuvusiųjų yra Labangano miesto neramiame pietiniame Mindanao regione meras.

Ukolas Talumpa, atstovavęs opozicijai, Labangano mero rinkimus laimėjo per įtemptus praėjusios gegužės rinkimus, kuriuose jo varžovas buvo prezidento Benigno Aquino (Beninjo Akino) sąjungininkas.

Į merą, jo žmoną, kitus šeimos narius ir jų asmens sargybinius atvirai šaudė mažiausiai du vyrai, jiems išėjus iš keleivių terminalo, sakė J.A.Honrado. Meras su palyda buvo ką tik atskridęs iš Pietų Filipinų.

Keturi žmonės žuvo, dar keturi buvo sužeisti, o tarp žuvusiųjų yra meras ir jo žmona, sakė J.A.Honrado.

Jis negalėjo patvirtinti televizijos pranešimų remiantis neįvardytais liudininkais, kad du įtariamieji vilkėjo policijos uniformas.

Oro uosto saugumo pajėgos vijosi užpuolikus, bet jie pabėgo motociklu ir įsiliejo į judrų vėlyvo ryto eismą prie terminalo.

J.A.Honrado, šalia kurio spaudos konferencijoje buvo Manilos policijos pareigūnai, sakė, jog užpuolikų tapatybė ir nusikaltimo motyvai nežinomi.

“Vis dar aiškinamės motyvus”, – sakė jis. Mero giminaičiai atsisakė komentuoti.

Policija kol kas neskelbia kitų aukų tapatybės, kol neinformuoti jų artimieji.

“Tai labai tragiškas incidentas, įvykęs prie 3-iojo terminalo”, – pažymėjo J.A.Honrado.

Filipinai yra liūdnai pagarsėję brutalia demokratija, kai politikai, ypač – vietos valdžios ir provincijų administracijų, yra pasirengę papirkinėti, bauginti ar žudyti, kad tik laimėtų.

Per praėjusios gegužės rinkimus, kai buvo renkama 18 tūkst. pareigūnų nuo provincijų gubernatorių iki miestų merų ir vykdomųjų tarybų narių, žuvo daugiau kaip 60 žmonių.

U.Talumpa anksčiau buvo Labangano vicemeras ir per praėjusius rinkimus įveikė B.Aquino sąjungininką merą Wilsoną Nandangą (Vilsoną Nandangą), sakė Pietų Zamboangos provincijos administracijos atstovas Leo Santillanas (Leo Santiljanas).

Manilos Ninoyaus Aquino (Ninojaus Akino) tarptautinis oro uostas yra pavadintas garsaus opozicijos politiko Benigno Aquino (Beninjo Akino), kuris 1983 metais buvo nušautas, kai grįžo į tėvynę iš užsienio, vardu.

Jo sūnus Benigno Aquino dabar yra prezidentas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: