(c) LFF archyvo nuotr.

Lietuvos jaunimo (U-21) futbolo rinktinė tęsia pasiruošimą Europos čempionato atrankos turnyro startui ir sužais dvejas draugiškas rungtynes su kaimyninėmis Latvijos ir Baltarusijos komandomis.

Rungtynės su Latvijos ekipa numatytos kovo 24-ąją Kaune, o po keturių dienų lietuviai išbandys jėgas su Baltarusijos ekipa Pinske.

„Tai bus pirma stovykla, kai turėsime savaitę laiko ir galėsime daugiau pasitreniruoti, padirbėti taktiškai. Stengsimės vyrams įdiegti geresnį tarpusavio supratimą ir paruošti juos siekti pergalių. Svarbu bus derinti gynybinius veiksmus, tai kol kas mūsų didžiausia problema“, – sakė U-21 rinktinės vyriausiasis treneris Vitalijus Stankevičius.

Į rungtynes iš viso ruošiasi atvykti 19 žaidėjų. Sąrašas galėjo būti ir ilgesnis, tačiau du futbolininkai – Gargždų „Bangos“ gynėjas Karolis Urbaitis bei Mogiliovo „Dnepr“ saugas Fedoras Černychas – negalės padėti ekipai dėl sveikatos problemų.

„Gaila, kad netekome šių žaidėjų. Tikiuosi, kad prieš atrankos varžybas jie grįš į vežės. Šį kartą jau tikimės išbandyti legionierius Vytautą Andriuškevičių ir Arvydą Novikovą, nors jie kartu su Tadu Eliošiumi pretenduoja ir į nacionalinę komandą. Gynyboje pirmą kartą pakviečiau Donatą Nakrošių. Pažiūrėsime, ko jis vertas“, – apie sudėties komplektaciją sakė V.Stankevičius.

V.Andriuškevičius, A.Novikovas ir T.Eliošius rengsis rungtyniauti U-21 rinktinės gretose su Latvija, tačiau trenerių sprendimu gali būti pakviesti ir į nacionalinę komandą rungtynėms su Lenkija.

Lietuvos ir Latvijos jaunimo rinktinės susitiks kovo 24 d. 16 valandą Nacionalinės futbolo akademijos stadione Kaune. Kovo 28 d. 14 val. Pinske lietuviai žais su Baltarusijos futbolininkais.

Europos čempionato atranką Lietuvos U-21 rinktinė pradės birželio 3-7 dienomis rungtynėmis namuose su Slovėnijos ir Maltos futbolininkais.

Lietuvos jaunimo rinktinės sudėtis draugiškoms rungtynėms su Latvija ir Baltarusija:

Vartininkai:
Aivaras Bražinskas (VMFD „Žalgiris“)
Giedrius Kvedaras (Pakruojo „Kruoja“)

Gynėjai:
Paulius Drublionis (Pakruojo „Kruoja“)
Karolis Jarmalavičius (Pakruojo „Kruoja“)
Marius Miškinis (FBK „Kaunas“)
Lukas Martišauskis (Tauragės „Tauras“)
Vilmantas Bagdanavičius (Marijampolės „Sūduva“)
Vytautas Andriuškevičius (Gdansko „Lechia“, Lenkija)
Donatas Nakrošius (FBK „Kaunas“)

Saugai:
Karolis Chvedukas (Marijampolės „Sūduva“)
Jaunius Juozaitis (VMFD „Žalgiris“)
Artūras Žulpa (Pakruojo „Kruoja“)
Jevgenij Moroz (Panevėžio „Ekranas“)
Arminas Vaskela (VMFD „Žalgiris“)
Ernestas Veliulis (Pakruojo „Kruoja“)
Audrius Brokas (Marijampolės „Sūduva“)

Puolėjai:
Arvydas Novikovas („St. Johnstone“, Škotija)
Tadas Eliošius (Marijampolės „Sūduva“)
Edvinas Petkus (FBK „Kaunas“)

Lietuvos futbolo federacijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: