(c)Stock.xchng archyvo nuotr.

Lietuvos futbolo vyrų ir vaikinų rinktinių žaidėjai ir treneriai pirmą kartą šiemet susirinko į treniruočių stovyklą. Vilniuje ruoštis ne tik trečiadienio tarpusavio dvikovai, bet ir būsimoms atrankos varžyboms pradėjo šalies nacionalinė „B“ ir jaunimo (U-21) rinktinės.

Įrodyti potencialą turės per rungtynes

Abi rinktinės sostinėje įsikūrė kartu ir vidurdienį treniravosi sostinės „Sportimos“ manieže. Atskira rezervinė rinktinė į treniruočių stovyklą susirinko pirmą kartą per pastaruosius kelerius metus, o jaunimo rinktinė pradėjo ruoštis būsimam atrankos ciklui.

Nacionalinės rinktinės vyriausiasis treneris Raimondas Žutautas džiaugėsi, kad turi galimybę atskirai įvertinti rinktinės kandidatus: „Ieškome žaidėjų kitam atrankos ciklui, kai teks pasitraukti pagrindinės rinktinės veteranams. Manau, kad trys ar keturi „B“ komandos žaidėjai gali kandidatuoti į „A“ rinktinę.“

Strategas teigė treniruotėje įžvelgęs žaidėjų potencialą, tačiau pažymėjo, kad tai dar reikės įrodyti rungtynių metu. „Pavyzdžiui, Arsenijus Buinickis buvo daugelio užmirštas, tačiau per treniruotes pademonstravo savo puolėjo instinktus. Matysime, kaip jis atrodys rytoj. Duosime pažaisti visiems ir stengsimės žaisti atakuojantį futbolą. Tikiu, kad bus daug įvarčių ir įdomios rungtynės“, – sakė R.Žutautas.

Prieš stovyklą dar įvyko keli pasikeitimai ekipų sąrašuose. Į „B“ rinktinę turėjęs atvykti Panevėžio „Ekrano“ saugas Aurimas Kučys patyrė traumą, o kitas saugas Dominykas Galkevičius pasirašė sutartį su Lenkijos klubu ir išvyko į užsienį. Komandą papildė buvęs Minsko „Partizan“ gynėjas Donatas Strockis. Jaunimo rinktinės sąrašuose neliko susižeidusio Klaipėdos „Atlanto“ puolėjo Žilvino Kymanto.

Keitėsi trenerių štabas

Jaunimo rinktinės treneris Vitalijus Stankevičius sakė, kad tokios rungtynės labai reikalingos: „Tik per treniruočių periodą ir kontrolines rungtynes atsiranda susižaidimas, komandos braižas. Bendradarbiaujame su nacionalinės rinktinės treneriais ir siekiame, kad iš jaunimo rinktinės atėjęs žaidėjas jau būtų pasiruošęs atstovauti vyrų komandai, žinotų jos subtilybes.“

U-21 rinktinės trenerių štabe naujam sezonui įvyko pasikeitimų. Patyrusius Stasį Baranauską ir Vaclovą Jurkų pakeitė praeityje žinomas futbolininkas Darius Maciulevičius ir Nacionalinėje futbolo akademijoje vartininkus treniruojantis Algirdas Surgautas.

„Trenerių štabą nuspręsta atjauninti. Visi gerai pažįstate D.Maciulevičių kaip buvusį futbolininką. Kadangi šiandien vieno žaidėjo trūko, parungtyniauti treniruotėje šį kartą teko ir jam. Bet iki jaunimo rinktinės jam pora metų trūksta“, – juokavo V.Stankevičius – „Vartininkų treneriu pakviestas jaunas akademijos treneris A.Surgautas. Jis nuolat domisi vartininkais Lietuvoje, jų ieško.“

Manieže laiko rasti nelengva

Vakare abiejų rinktinių futbolininkų dar laukia teorinis užsiėmimas, o rytoj 12 valandą komandos žais „Sportimos“ manieže. LFF rinktinių direktorius Robertas Tautkus teigė, kad buvo norima padaryti patogesnį laiką žiūrovams, tačiau to neišeina padaryti dėl komplekso užimtumo.

„Šis maniežas su pilnų matmenų aikšte yra vienintelis toks Vilniuje. Todėl jis nuolat užimtas, ypač žiemos metu vakarais, kai vienu metu susirenka žaisti bent keturios grupės“, – aiškino R.Tautkus.

Lietuvos nacionalinės rinktinės kovo 25-ąją namuose žais draugiškas rungtynes su Lenkijos futbolininkais, o po keturių dienų Kaune susitiks su pasaulio čempione Ispanija. Jaunimo rinktinė atrankos varžybas pradės birželį dvikovomis namuose su Slovėnija ir Malta.

LFF informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: