© Andriaus Lelkaičio nuotr.

Nacionalinis transliuotojas prisiėmė sau cenzoriaus vaidmenį, bet Lietuvos žiniasklaidoje – tyla. Ore tvyrauja uspaskichomanija. Eilinis nusikaltėlis įdomesnis už LRT vadovų pavojingą laisvai visuomenei  cenzūros saviveiklą. Nacionalinis transliuotojas, pridėjęs prie LGBT socialinės reklamos   klipo apie organizuojamas „Baltic Pride 2013“ eitynes  ženklą „S“ – rodyti tik naktimis, –  iššovė sau į koją. Anot švedų posakio.  Mat LRT nusprendė imtis įstatymo prievaizdo ir jo aiškintojo vaidmens.  Kitaip tariant cenzoriaus. Mat “galimai” kažkas kažką “galimai” galėjo pažeisti.

LRT sulygino gėjų ir lesbijiečių informaciją apie rengiamas eitynes su homoseksualumo propagandą.  Nors nacionalinio transliuotojo užduotis skleisti objektyvią, balansuotą informaciją.  Kas toks „protingas“  LRT nusprendęs, kad informacija apie eitynės tolygu homoseksualų gyvenimo būdo propagavimui?

Negi tuose eitynėse mylėsis vyras su vyru, moteris su moterimi? Bus nešami šūkiai prieš tradicinę šeimą? Viliojami nepilnamečiai?  Ne, taip nebus.  Tad kieno verčiama LRT priėmė tokį sprendimą? Ar gavo nurodymus iš Irano, talibanų ar Rusijos?  Juk LRT turi išlikti demokratijos forpostu Lietuvoje, o ne gražulių „filosofijos“ idėjų platintoju. Kurių idėjos –  „ įstatymai  įstatymais, bet mes elgsimės kitaip, net ir jėga, jeigu prireiks prieš tuos prakeiktus gėjus“,-  yra niekas kita kaip anarchizmas ir gatvės fašizmas.

Gal LRT buvo paveikta kai kurių intelektualų įvertinusių LGBT veiklą tik kaip būdą užsikalti pinigų iš Briuselio? „Taigi tie  gėjai, jiems Lietuva ne motais“, maždaug tokia išvada peršasi  skaitant,  pavyzdžiui ilgą  L. Žigelytės išvedžiojimą straipsnyje „Gėjų triumfo teismuose sulaukus“.

Gal LRT vadovai, pasiklausę Kauno politikų, išsigando „plintančio homoseksualizmo, sunaikinsiančio Lietuvą ir paversiančio ją tik teritoriniu vienetu“?

Štai, ką sako Kauno politikė A. Medvedevienė.: „Turime kovoti, kad išliktume kaip tauta. Prūsai jau išnyko, tas pats likimas laukia ir mūsų, jeigu nepradėsime kovoti ir galvoti, kaip išsaugoti lietuvius. O pažiūrėjus, kokiu mastu vyksta homoseksualizmo propagavimas bei emigracija, išnykimo pavojus mūsų tautai labai realus“

Jai antrina G. Labanauskas: „Ar reikia leisti, kad mūsų tradicinė visuomenės dalis būtų stumiama į paraštes? Pasižiūrėkime, kaip Lietuvoje buvo gyvenama prieš šimtą, tūkstantį metų. Klasikinis modelis, kai vyras ir moteris kuria šeimą, augina vaikus. Tai pagrindas mums išlikti kaip tautai, o ne kaip teritoriniam vienetui“.

Na, nesu A. Ramanauskas, A. Račas ar A, Užkalnis, todėl glušais A. Medvedevienę ir jos  kolegą  G. Labanauską už tokį apgailėtiną, su mokslininkų išvadomis nieko bendrą neturintį pareiškimą,  neišvadinsiu. Nes jeigu būtų taip, kaip aiškina šie neapsišvietę politikai, tai homoseksualai, kurie atsirado kartu su žmogaus atsiradimu, senai būtų išnaikinę žmoniją.  Vienu žodžiu – nesąmonė.

Pasakysiu tiesiai šviesiai: duok Dieve žmonijai daugiau homoseksualų, nes dar po 20-30  metų Žemėje gyvens jau 10 milijardų žmonių. Ir jeigu mes ir toliau atsiduosime beatodairiškam vartojimui ir gamtos niokojimui, šioje žemėje ne tik kad lietuvių, bet ir žmonijos neliks.

Bet štai, kaip atsiranda ir vis daugėja Lietuvoje gražulių, man niekaip nesuprantama. Kaip ir LRT vadovų sprendimas prisiimti įstatymo aiškintojo vaidmenį.

Argi jiems neaišku, kad priėmę su tikrove nieko bendro neturintį sprendimą, jie  stojo į tą pačią gretą su dešiniuoju ekstremizmu vis spekuliuojančiu primityvių žmonių baimėmis?  Ir pati sprendimo argumentacija „(…)“, jie „galimai skatina“ kitokią, nei įtvirtinta Konstitucijoje ir Civiliniame kodekse (CK), santuokos sudarymo bei šeimos kūrimo sampratą“ nemaloniai primena cenzūros laikus.  Kai vien tik pakako termino „galimai prieštarauja“ , kad uždraustų bet kokią laisvą kultūros ar politikos išraišką.

Kodėl nebuvo atsižvelgta į teisėjų nutarimą? Juk teisėjai, nurodę Vilniaus savivaldybei leisti gėjų eitynes Gedimino prospektu, nebūtų taip nusprendę, jeigu būtų mąstę kaip ir  LRT vadovai, tai yra dešiniuoju pusrutuliu. Politikavimas, gatvinis populizmas nebūdingas Lietuvos nacionaliniam transliuotojui. Šiuo atveju, gėda, LRT!

Originalus įrašas tinklaraštyje Vinoikuras.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: