(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Jau šiandien, 18 val. „Geras džiazas, geriems žmonėms!”. Vakaro tema – „Bebop and beyond”. Vakaro šeimininkai – Kauno džiazo kvintetas.

Vakaro tema – bebopas arba tiesiog bopas – moderniojo džiazo pradininkas ir revoliucionierius. Tai – sudėtinga, virtuoziška, instrumentinė muzika, kuria šio stiliaus išradėjai ketino atnaujinti ankstyvojo džiazo ypatumus: improvizavimą bei tiesioginį santykį tarp solisto ir grupės. Paprastai bebopo grupės sudėtyje triūsia saksofonas, pianinas, kontrabosas bei mušamųjų instrumentų komplektas, sudarytas iš būgno bei įvairių lėkščių. Vakaras skirtas gurmanams, bet laukiami ir akimojais džiazo sceną stebintys klausytojai.

Kauno džiazo kvinteto solistai improvizuodami stengsis suteikti savo kūriniams naujų ir netikėtų niunansų, taip pat varijuos jau pažįstamais bebopo pionierių Dizzy Gillespie, Charlie Parker kūrybos fragmentais. Bebopo temperatūra ir charakteris labai artimi kunkuliuojančio būdo Kauno džiazo kvinteto solistams.

Bilietus (15 Lt, su nuolaida studentams ir senjorams- 10 Lt) galima įsigyti Kauno menininkų namų Mūzų svetainėje (I a., I-IV 10-13 val., 14-17 val., V 10-13 val., 14-16 val.), taip pat visose TIKETA kasose.

Informacija tel. (8-37) 22 31 44, www.kmn.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: