(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Liepos 8 d., ketvirtadienį, 20.20 val. Kauno senamiesčio lauko kavinėje „Skliautas” (Rotušės aikštėje) vyks kūrybinių idėjų pristatymo vakaras „Pecha Kucha”.

Pasak miestų tyrinėtojų, miestas turi ne tik imti, bet ir duoti – savo žmonėms, kitų miestų gyventojams ir būtinai pasauliui. Tik taip jis gali klestėti ir išlikti. Pasaulyje turime nemažai pavyzdžių, kuomet į tam tikrus miestus važiuoja turistai tam, kad: pamatytų unikalios struktūros rajoną, įstabią krantinę ar miestą, kuriame visos gatvės turi netikėtus pavadinimus. Ką pasauliui gali duoti ir parodyti Kaunas? Pecha Kucha renginių metu bus pateiktos naujos ir vertingos idėjos miestui ir išryškinti objektai, kurių miestas neturėtų pamiršti.
Vakaro metu bus pristatytos įvarios idėjos miestui: nuo nekomercinio kino teatro, naujo upės maršruto svajotojams vizijų iki mikrorajonų atgaivinimo ar regioninės plėtros idėjų.

Vienas šio projekto tikslų yra atspindėti devizą – „bendraukime mieste”, todėl liepos 8 d. vėl susirinks kūrybiškų ir novatoriškų idėjų entuziastai. Kiekvieno renginio metu bus išrinktas geriausias projektas, kurį rinks žiūrovai, balsuodami Miestoiq.lt, ir komisija (Miestoiq.lt redakcija bei kviestiniai nariai: Audra Kaušpėdienė, Rytis Zemkauskas, Vita Gelūnienė, Mindaugas Kavaliauskas, Vytautas Baltus, Eligijus Skirkevičius).

„Pecha Kucha” metodas gimė Tokijo mieste 2003 m., kai architektai Astrid Klein ir Markas Dythamas sugalvojo sukurti patrauklią terpę susitikti įvairiems menininkams, norintiems įdomiai ir koncentruotai pateikti visuomenei savo kūrybinius sumanymus ir darbus. Toks pristatymo formatas netruko išplisti po pasaulį. Jo esmė – glausti, įdomūs pristatymai ir didelis pranešėjų skaičius per vieną vakarą. Kiekvienam kalbėtojui skirta 20 per projektorių rodomų skaidrių ir 20 sekundžių kiekvienai skaidrei apibūdinti.

Neoficialioje aplinkoje susirinkę idėjų autoriai galės pabendrauti su žiūrovais (tarp kurių laukiami verslininkai bei valdžios atstovai) įvairiomis jiems rūpimomis temomis, diskutuoti.

Viso šiltojo sezono metu „Pecha Kucha” bus organizuojama keturis kartus – du renginiai vyks Klaipėdoje, du Kaune.


Agnė Taurinskaitė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: