(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Balandžio 1 d. (ketv.), 19 val. laisvalaikio namai “Nautilus” į gitaros vakarą su Carl Verheyen band (guitar of Supertramp)

Carl’as Verheyen’as – vienas populiariausių ir paklausiausių pasaulyje amerikiečių sesijinių ir studijinių gitaristų, dėl kurio varžosi daugelis prodiuserių ir grupių. Jo darbo studijose grafikai sudaryti 2-3 metams į priekį, tačiau jis dirba labai produktyviai ir visada randa laiko solo kūrybai bei gastrolėms su savo grupe.

Carl’as Verheyen’as tapo plačiau žinomas ne tik specialistams, bet ir visiems muzikos gerbėjams pasaulyje, kai progressive-rock grupėje “Supertramp” pakeitė 1985 metais ją palikusį Roger’į Hodgson’ą. Carl’as iki šiol yra “Supertramp” narys, nors pati grupė nėra aktyvi ir per paskutinius 13 metų įrašė tik 2 studijinius albumus.

Carl’as Verheyen’as pradėjo groti gitara nuo dešimties metų. Gitaros pamokoms jis skirdavo ne mažiau nei kelias valandas per dieną. Vėliau jis mokėsi Berklee Muzikos menų koledže Bostone. Po šių mokslų Carl’as jau puikiai valdė džiazo, bliuzo ir klasikinės muzikos grojimo gitara stilius.

Carl’as Verheyen’as yra vienas labiausiai albumų įrašams kviečiamų muzikantų. Be jo pagalbos neapsiėjo savo albumus leisdamos tokios grupės ir atlikėjai kaip „Bee Gees”, Cher, Robben Fordas, Stanley Clarke, Little Richardas ir dauguma kitų. Su populiariu ir plačiai žinomu saksofonistu Richardu Elliotu jis dirbo penkis metus, dalyvavo net trijų atlikėjo albumų įrašuose. Solidusis ir muzikos pasaulyje vienas kompetetingiausių žurnalų “Guitar magazine” kelis kartus jį pripažino geriausiu metų studijiniu gitaristu.

Šalia darbo įvairiose studijose Carl’as Verheyen’as dalyvauja daugelyje televizinių projektų (jų skaičius jau perkopė 200 kartų ribą), kuria muziką kinui, leidžia gitaros meistriškumo pamokų knygas ir DVD. Be visos šios veiklos neatsiejama jo kūrybos dalis yra grupė „Carl Verheyen Band”, su kuria jis koncertuoja ir taip pat aktyviai leidžia solo albumus.

2009 metais dienos šviesą išvydo kol kas paskutinis – jau 9-asis – „Carl Verheyen Band” albumas „Trading 8s”. Jo įrašuose dalyvavo tokie šiuolaikininiai gitaros monstrai kaip Joe Bonamassa, Rick Vito, Scott Henderson, Steve Morse (“Deep Purple”, ex-“Kansas”), Robben Ford, Jim Cox ir Albert Lee.

Carl’as Verheyen’as labai jautriai ir delikačiai elgiasi su garsu – kaip, beje, ir grupė „Supertramp”. Visi jo darbai profesionalūs, intelektualūs ir inteligentiški. Jo muzika ir atlikimas visuomet susilaukia tik aukščiausių pagyrų. Kaip ir tai, kad Carl’as yra nuoširdus bei paprastas žmogus, noriai ir šiltai bendraujantis su savo kluasytojais ir gerbėjais. To įsitikinti galima bus net trijų koncertų Lietuvoje metu:

Bilietai: “Nautilus”, bilietai.lt ir Tiketa.lt. Kaina 30 Lt ( stovimi), 60, 70 arba 80 lt ( sėdima vieta).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: