Paraskevi Papachristou Twitter archyvo nuotr.

Graikų trišuolinkė Paraskevi Papachristou(23) pašalinta iš Graikijos nacionalinės sporto delegacijos sudėties už Londono olimpinėse žaidynėse  už rasistinį pasisakymą Twitter‘yje.

Papachristou socialiniame tinkle parašė : „Kai Graikijoje tiek daug afrikiečių tai Nilo moskitai pagaliau gaus naminio maisto.“

Graikų Olimpinės delegacijos vadovas Isidoros Kouvelos pareiškė, kad po tokio pasisakymo  sportininkė nebegali likti rinktinės sudėtyje –  „Ji parodė nepagarbą Olimpinėms vertybėms ir deja, bet mes jos atsisakėme. Ji padarė klaidą, o už klaidas reikia mokėti“.

Pati  Paraskevi Papachristou vėliau apgailestaudama atsiprašė už savo pasisakymą „Aš labai apgailestauju, tai buvo prastas juokelis, kuriuo twiteryje dalinosi mano draugai. Aš nesitikėjau, kad jis sukels tiek problemų.“

Sportininkė pareiškė labai apgailestaujanti dėl to, kad negalės dalyvauti savo pirmoje olimpiadoje.  Paraskevi Papachristou mano, kad jai be reikalo buvo paskirta pati griežčiausia bausmė, tačiau nepaisanto to, ji gerbia tokį sprendimą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: