(c) fibaeurope.com/Castoria
Šarūnas Jasikevičius nebuvo viskuo patenkintas

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei nepavyko užsitikrinti kelialapio į ketvirtfinalio varžybas. Mūsiškiai Vilniuje 67:73 (16:18, 12:16, 18:9, 21:30) pralaimėjo grupės lyderei Prancūzijai. Varžovams tai buvo septintoji pergalė iš eilės.

Lietuviai rungtynes pradėjo sėkmingai – greitoje atakoje taškus pelnė Rimantas Kaukėnas, dvitaškį pataikė Darius Songaila, tačiau prancūzai į tai atsakė penkiais taškais iš eilės.

Vėliau dėka kelių Floirento Pietruso taiklių metimų varžovai persvarą padidino iki penkių – 8:13. Šeimininkai į tai atsakė spurtu 8:2, tačiau kėlinys baigėsi prancūzams turint dviejų taškų pranašumą.

Kito ketvirčio pradžioje keturis taškus pelnė Nando de Colo ir lietuvių deficitas padidėjo iki šešių. Nors abiems komandoms labai sunkiai stengėsi pelnyti taškus, Prancūzijos rinktinė toliau pirmavo – 21:30. Iki ilgosios pertraukos Lietuva tik truputį apkirpo šį skirtumą.

Antroje mačo pusėje ir toliau dominavo gynybinis krepšinis. Po R.Kaukėno tritaškio ir R.Javtoko metimo iš po krepšio lietuviai priartėjo iki dviejų taškų. Vincento Colleto paprašyta minutės pertraukėlėprancūzams nepadėjo ir Simas Jasaitis persvėrė rezultatą mūsiškių naudai.

Jonas Valančiūnas taikliais baudos metimais užbaigė spurtą 10:0 ir po trijų kėlinių Lietuva pirmavo 46:43.

Labai atkakliai klostėsi ir lemiamos dešimt minučių. N.de Colo vedami prancūzai vėl išsiveržė į priekį ir padidino skirtumą iki devynių.

Likus pusantros minutės Jonas Valančiūnas įkrovė į krepšį, Lietuvos rinktinė perėmė kamuolį ir tolimą metimą pataikė Š.Jasikevičius – 62:66. Visgi galutinai lietuviams atsitiesti nepavyko ir tai tapo antrąja mūsiškių nesėkme.

Šiose rungtynėse Lietuvos rinktinė padarė 16 klaidų (varžovai – 11), iš kurių dauguma – prancūzų perimti kamuoliai, greitose atakose virtę taškais. Mūsiškiams taip pat nesisekė stabdyti N.de Colo, kuris vien ketvirtajame kėlinyje pelnė 13 taškų, o iš viso jų surinko 21.

Vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra taip pat atkreipė dėmesį į N.de Colo žaidimą: „Jis tapo lemiamu faktoriumi šios dienos rungtynėse.“ Strategas taip pat pastebėjo, jog lietuviams nesisekė sėkmingai perduoti kamuolio bei nepavyko pataikyti.

„Mums neblogai sekėsi stabdyti jų lyderius.“ – rinktinės gynybą gyrė K.Kemzūra – „Žinoma, tokį žaidėją kaip T.Parkeris visiškai sustabdyti nėra įmanoma.“

Sekmadienį lietuvių laukia akistata su Dirku Nowitzki ir Vokietijos rinktine. Ketvirtfinalį Lietuvai garantuos tik pergalė, tačiau net ir pralaimėjimo atveju teigiamai susiklosčius kitiems rezultatams rinktinė nepaliktų čempionato.

„Sekmadienį mes neiškrisime. Mes laimėsime.“ – tvirtai reziumavo K.Kemzūra.

Lietuva: Simas Jasaitis 13, Jonas Valančiūnas 12, Darius Songaila 9, Robertas Javtokas, Šarūnas Jasikevičius ir Martynas Pocius po 6, Rimantas Kaukėnas 5, Mantas Kalnietis ir Paulius Jankūnas po 4, Kšištofas Lavrinovičius 2.

Prancūzija: Nando de Colo 21, Tony Parkeris 19.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: