(c) Sveikatos apsaugos ministerijos archyvo nuotr.

Bendrija „Kraujas“, vienijanti kraujo vėžiu sergančius žmones, jų artimuosius ir gydytojus, Pasaulinės limfomos dienos proga Vilniaus Rotušės aikštėje surengė unikalią akciją GYVAS KRAUJO LAŠAS. Į lašo formos būrį sustojo net 269 raudonais marškinėliais vilkintys žmonės. Susirinkusieji registravosi, vilkosi raudonus bendrijos „Kraujas“ logotipu – kraujo lašu ir angelo sparnu – papuoštus marškinėlius, fotografavosi, o jų nuotraukos su vardu bei užrašu „Mes – vieno kraujo!“ – čia pat atsirasdavo didžiuliame ekrane, kaip pritarimo kaulų čiulpų donorystei ir solidarumo su sergančiaisiais liudijimas.
17 val. 269 akcijos dalyviai išsirikiavo lašo forma ir pusvalandį klusniai pozavo Tomui Kauneckui, fotografavusiam vyksmą iš aukštai.

Renginio vedėjas Giedrius Masalskis nuo scenos skelbė fotografo pageidavimus, o raudonais marškinėliais vilkinčių žmonių būrys džiugiai juos vykdė: persigrupuodavo, tūpėsi, mojo rankomis – muzika, vienybės jausmas, stebuklingai sušvitusi saulė – visa tai kūrė šventišką atmosferą ir raudona fotosesija virto linksmu šokiu, pagal aikštėje skambančią muziką – kraujo lašas tikrai buvo labai gyvas. Ši originali gerumo akcija bus pateikta Lietuvos rekordų fiksavimo agentūrai „Factum“.

Akcija buvo ne tik fotografuojama, bet ir filmuojama bei tiesiogiai transliuojama dideliame aikštėje pastatytame ekrane. Jai pasibaigus šypsenomis švytintys žmonės glėbesčiavosi ir sveikino vieni kitus – gerumo dvasia užvaldė kiekvieną ir įprasmino kaulų čiulpų donorystei kviečiančio projekto „Būk geras!“ vardą.

Akcija GYVAS KRAUJO LAŠAS buvo skirta Pasaulinei limfomos dienai paminėti ir karūnavo sėkmingai visą vasarą vykusį bendrijos projektą „Būk geras!“, propaguojantį kaulų čiulpų donorystę. Šią vasarą įvairių „Būk geras“ projekto renginių metu, negiminingų kaulų čiulpų donorų registrą papildė 680 naujų potencialių donorų. Šiuo metu Lietuvos negiminingų kaulų čiulpų donorų registre yra 5479 donorai.

LR Sveikatos apsaugos ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: