Vilnius, 2011 m. balandžio 13 d. – 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionato („EuroBasket 2011“) organizatoriai iš daugiau nei 6000 kandidatų atrinko daugiau nei 2000 savanorių, kurie padės organizuoti didžiausią visų laikų sporto renginį Lietuvoje. Sąrašas žmonių, patekusių į pirmąjį savanorių mokymų etapą, yra interneto tinklalapyje www.eurodesk.lt.

„Dažniausiai savanoriai rašė, kad nori padėti suorganizuoti čempionatą savo mieste ir užsienio svečiams patraukliai pristatyti Lietuvą. Stengėmės atrinkti tuos, kurie čempionatą supranta ne tik kaip pramogą, bet ir prisiima atsakomybę už savo būsimą veiklą“, – sako „EuroBasket 2011“ savanorių grupės vadovas Arnas Marcinkus.

Tarp kandidatų buvo ir tokių, kuriems nepatinka krepšinis. „Pavyzdžiui, viena mergina parašė, kad jai nepatinka krepšinis, tačiau ji nori padėti surengti gerą čempionatą, todėl sutiktų savanoriauti oro uoste ar kitur, kur „gyvai“ stebėti varžybų nebus galimybių“, – sako A. Marcinkus. Kandidatų į savanorius amžius svyravo nuo 14 iki 70 metų, organizatoriai sulaukė ir nemažai pensinio amžiaus asmenų anketų. Vyrų ir moterų kreipėsi apylygiai, tik tarp vyresniųjų klasių moksleivių buvo daugiau merginų, o tarp studentų – vaikinų.

„Džiaugiamės, kad sulaukėme daug įvairių specialistų anketų – savo paslaugas čempionatui siūlo vertėjai, IT specialistai, profesionalūs vairuotojai ir kt. Turėsime savanorių vertėjų iš tokių rečiau studijuojamų kalbų kaip suomių, portugalų ir kroatų“, – sako A.Marcinkus. Iš užsieniečių, siekusių savanoriškai padėti čempionato organizatoriams, daugiausia anketų atsiuntė turkai, ispanai, latviai, slovėnai, lenkai ir italai. Organizatorių teigimu, į Lietuvą nori atvykti ir „profesionalių“ sporto savanorių, kurie keliauja po pasaulį kartu su didžiaisiais sporto renginiais, yra padėję pasaulio, Europos čempionatuose, olimpinėse žaidynėse.

Iš viso „EuroBasket 2011“ renginiams reikės daugiau nei pusantro tūkstančio savanorių. Atrinktieji 2200 savanorių pakviesti dalyvauti pirmajame mokymų etape, kuris įvyks balandžio 29 d. Kaune. Po šių mokymų bus atrinktas galutinis savanorių skaičius ir su jais bus pasirašytos savanoriškos veiklos sutartys.

2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatas rugpjūčio 31 – rugsėjo 18 dienomis vyks šešiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Alytuje. Pirmą kartą Europos istorijoje jame dalyvaus 24 geriausios Senojo žemyno komandos.

Europos vyrų krepšinio čempionato Lietuvoje savanorių atranką koordinuoja Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT) kartu su „EuroBasket 2011“ organizaciniu komitetu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: