Trečiadienį į Kauną atvyko trys VTB Vieningosios lygos finalo ketverto dalyviai – Kazanės „Unics“, Maskvos CSKA bei Maskvos srities „Khimki“. „Žalgirio“ varžovai kovoje dėl stipriausios lygos komandos vardo Lietuvos krepšinio sostinę pasiekė puikios nuotaikos bei su nekantrumu laukia pusfinalio susitikimų.

Pirmi Vilniuje nusileido Valdemaro Chomičiaus vadovaujami „Unics“ krepšininkai, tarp kurių ir ne vieną sezoną „Žalgirio“ marškinėlius vilkėjęs Saulius Štombergas. Abu lietuviai gausiai susirinkusiems žurnalistams teigė, jog aikštelėje draugų neturi ir kovos tik dėl pergalės.

„Manau, jog nėra nei vienos komandos, kuri į Kauną atvyko galvodama apie nesėkmę. Visi esame profesionalai ir mūsų tikslas yra vienas – pergalė. „Žalgiris“ – puiki ekipa, su kuria kovoti tikrai nebus lengva, juolab Kauno sporto halėje. Esame nusiteikę ryžtingai bei laukiame rytojaus dvikovos“, – kalbėjo į profesionalų krepšinį po dvejų metų pertraukos tik šį sezoną sugrįžęs S.Štombergas.

Jam antrino ir vyriausiasis treneris V.Chomičius, kurio vadovaujami „Unics“ žaidėjai paskutiniame susitikime Rusijos Superlygoje privertė pasiduoti Maskvos CSKA: „Visos komandos turi lygius šansus. Svarbu nusiteikti sunkiai kovai, kovoti iki galo ir atiduoti visas jėgas. Tik tokiu atveju galime tikėtis gerų rezultatų.“

Kiek vėliau į Kauną atvyko Rusijos čempionai CSKA krepšininkai. Patyręs CSKA snaiperis Ramūnas Šiškauskas išliko diplomatiškas, pabrėždamas, jog „Žalgiris“ šiuo metu yra įgijęs puikią sportinę formą, o aikštelėje žaidžia krepšininkai, ne pinigai.

„Šiuo metu „Žalgiris“ atrodo daug geriau ir, mano nuomone, paskutinės Eurolygos rungtynės jiems tik pridėjo pasitikėjimo savimi. Ant parketo išbėga žaidėjai, ne pinigai, tad galimybių turi visos komandos. Mėginsime pademonstruoti ką mokame bei pasiekti teigiamų rezultatų“, – kalbėjo R.Šiškauskas.

Ne mažiau optimistiškai į laukiamą VTB finalinį ketvertą žvelgė ir žalgiriečių vadovas Ramūnas Butautas, kuriam stojus prie „Žalgirio“ vairo komanda pralaimėjimo kartėlio dar nepatyrė: „Mes neskirstome varžovų į stiprius ir silpnus. Kiekvieną kartą eidami į aikštę galvojame tik apie pergalę ir darome viską, kad ją pasiektume. Sunku prognozuoti, kas laimės turnyre, tačiau galiu užtikrinti – esame pasiruošę kovai ir aikštelėje atiduosime visas jėgas.“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: