(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Atsižvelgiant į Kauno miesto gyventojų pageidavimus, laivas maršrutu Kaunas-Zapyškis-Kulautuva- Kaunas plauks ir šeštadieniais: liepos 17 ir 24 bei rugpjūčio 7 dienomis. Kelionė prasideda 12 val. nuo prieplaukos, esančios prie Vytauto bažnyčios. Bilieto kaina į abi puses suaugusiems – 10 litų, vaikams – 5 Lt.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas ir Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas gegužės 28 dieną pasirašė bendradarbiavimo sutartį dėl maršruto laivu Nemuno upe Kaunas–Zapyškis–Kulautuva–Kaunas. Sutartimi savivaldybės įsipareigojo pasinaudodamos bendra patirtimi, finansiniais pajėgumais ir įgūdžiais vystyti vandens turizmą Nemuno upe savo savivaldybių teritorijose. Pirmoji kelionė minėtu maršrutu įvyko gegužės 30 dieną.

,,Tai pirmasis abiejų savivaldybių bendras žingsnis populiarinant vandens turizmą Tarpukario Lietuvoje Kulautuva buvo viena labiausiai Kauno gyventojų pamėgtų poilsiaviečių. Vieną miestelio pusę juosiantis Nemunas, jo paplūdimiai, tyras oras ir graži gamta anuo metu vasaromis pritraukdavo iki 5 tūkst. poilsiautojų per savaitgalį. Apie 1936 m. sutvarkytą Nemuno krante esantį paplūdimį sklido legendos. Gamtos mėgėjus čia traukė baltas smulkus smėlis, įrengtos persirengimo kabinos, kavinė ir kino teatro salė. Poilsiautojus maršrutu Kaunas-Kulautuva ir atgal plukdė garlaivis, savaitgaliais įveikdavęs septynis reisus. Manau, kad maršrutas ir šiais laikai bus populiarus“, – sakė V. Makūnas.

Jau pirmoji kelionė laivu maršrutu ,,Kaunas–Zapyškis–Kulautuva–Kaunas“ pranoko organizatorių lūkesčius – papramogauti ant vandens ir apsilankyti garsiame prieškario kurorte panoro 130 žmonių. Pirmajam reisui susirinko itin gausus būrys, nemažai jų liko už borto. Be didesnio komforto tikslą pasiekė ir laimingieji – laivas pritaikytas maždaug šimtui keleivių.

Laikui einant pramogos populiarumas nemažėjo, sekmadieniais laivas vis dar nesutalpina visų norinčių plaukti į garsųjį tarpukario kurortą. ,,Atsižvelgdami į Kauno miesto ir rajono savivaldybių bei gyventojų pageidavimus, tris šeštadienius darome papildomą reisą į Kulautuvą“, – sakė Vidaus vandens kelių direkcijos vadovas Gintautas Labanauskas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: