Pexels, Alena Darmel) nuotr.

Spalvos – integrali mūsų gyvenimo dalis, tuo turbūt nesuabejotų nei vienas. Kaip ir kasmet, vieniems metams einant į pabaigą, spalvų institutas „Pantone“ paskelbė pagrindinę kitų metų spalvą. Ja tapo rausvai raudonas atspalvis „Viva Magenta“. Ši spalva netruks įsitvirtinti ne tik grožio pasaulyje, bet ir interjere, tad svarbu žinoti, ką ir kaip derinti, kaip neperspausti, kaip sukurti stilingą erdvę. Straipsnyje teikiamos kelios idėjos, kurios, viliamasi, padės priimti pravarčius interjero sprendimus.

„Viva Magenta“ – energijos ir optimizmo dermė

Spalvų institutas „Pantone“ teigia, kad 2023 metų spalva atspindi nūdienos realijas, kviečia į ateinančius metus žvelgti optimistiškiau, drąsiau ir išmoningiau. „Viva Magenta“ – gamtos spalva, simbolizuojanti ryžtą, stiprybę, intensyvią dinamiką: tiek gamtoje, tiek žmogaus gyvenime. Spalva, anot ekspertų, skatina saviraiškos laisvę, kviečia nebijoti eksperimentų, naujų vėjų ir permainų – tik keičiant savo aplinką ir požiūrį, galima sukurti ką nors naujo ir reikšmingo.

„Viva Magenta“ asocijuojama su gamta, jos didingumu. Ši spalva, spalvų instituto ekspertų teigimu, siekia apjungti šiuos laikus su pirmykšte materija. Tai spalva, teikianti gyvybės, optimizmo ir stiprybės – to, ko žmogui labiausiai ir reikia.

Ryškių atspalvių akcentai interjere

2023 metų spalva neabejotinai atras savo vietą ir interjere. Jei praėjusiais metais karaliavo neutralūs ar pasteliniai atspalviai (tiek kalbant apie baldus, tiek interjero detales), tai šiemet erdves pagyvins sodrūs ir ryškūs atspalviai. Žinoma, visur svarbiausia saikas, kuris ne veltui vadinamas išminties matu.

Tiems, kas namams nori suteikti netikėtumo ir gyvasties, prie šviesių ar žemės tonų galima derinti ryškiai rausvus baldus: minkštą kampą, komodas, spinteles. Jie taps viso kambario ašimi, nes savo ryškumu įkvėps energijos, ryžto.

Žinoma, jei į naujas madas esate linkę žvelgti atsargiau, patariama prie jau sukurto interjero derinti tik akcentus: vertikalios žaliuzės, oranžinė žvakidė, sodraus raudonumo gėlių vazonas, masyvus raudonas šviestuvas ar sodriai rusvas laikrodis puikiai pagyvins erdvę. Nepamirština ir tai, kad ryškūs atspalviai skatina gerą nuotaiką, priverčia šyptelti, todėl verta surizikuoti ir paeksperimentuoti.

Neilgai trukus 2023-ųjų metų spalva „Viva Magenta“ užkariaus mūsų širdis, įsitvirtindama tiek mados, tiek interjero pasaulyje. Nors tokie ryškūs atspalviai gali būti kiek atgrasūs ir gąsdinti, tačiau kartu jie bet kokiai erdvei teikia gyvybės ir optimizmo. Tad žinant, kaip ir ką su kuo derinti, galima sukurti išties neįprastą ir ypatingą interjerą.

Partnerių turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: