Organizatorių archyvo nuotr.

Skoningas akmens takas gali suteikti Jūsų sodui kur kas daugiau funkcionalumo, kadangi aplinka atrodys skoningai, tačiau svarbiausia, kad nereikalaus beveik jokios priežiūros. Žinoma, skoningo akmens tako sukūrimui – reikalingos žinios, taip pat – specialios priemonės, kurios garantuoja ne tik puikiai atrodančią, tačiau ir ilgai tarnausiančią aplinką.

1. Tinkamas kontūro suformavimas

Akmens tako kūrimas prasideda nuo tinkamo žemės kontūro suformavimo, reikalingo aukščio sulyginimo, taip pat, duobių užpildymo. Aukščio formavimui rekomenduojamas lazerinio nivelyro naudojimas, kuris padeda automatiškai išgulsčiuoti paviršius, o tai, žinoma padeda greičiau atlikti geodezinius darbus.

2. Viršutinio grunto pašalinimas

Antrojo žingsnio metu reikalingas viršutinio grunto pašalinimas. Pašalinti reikia tą sluoksnį, kuris yra „manevringas“, neturi pastovumo. Žinoma, reikia atsakingai vertinti nukasamą dirvos kiekį, neverta pašalinti per daug. Įprastai užtenka nukasti iki 40 cm, tačiau kiekvienas atvejis – individualus.

3. Geotekstilinės plėvelės dengimas

Jeigu norite, kad akmens takas atrodytų puikiai ir nereikalautų daug priežiūros – tokiu atveju reikalinga geotekstilė nuo piktžolių. Tai yra vandeniui pralaidus audinys, kuris padeda išvengti puvimo. Svarbiausia jos funkcija – išvengiama piktžolių, taigi, prieš tiesiant skaldą, akmenukus arba dedant trinkeles – tai yra būtinas elementas. Klokite atsakingai, lėtai, užklojus – geriausia papildomai padengti smėliu, kuris suteikia daugiau stabilumo

4.  Apsauginio sluoksnio padengimas

Minėtas smėlis reikalingas tam, kad takas taptų atsparus šalčiui. Tiesa, dažniausiai komponuojamas prieš dedant trinkeles, tačiau pasiteisina ir tuomet, kai pilamas granitas. Pilkite labai ploną sluoksnį, kad padengimas būtų tolygus, galiausiai, kad ant viršaus dedamas dekoratyvinis sluoksnis – būtų padengiamas tolygiai.

5.  Dekoratyvinio sluoksnio dengimas

Galiausiai beliko uždengti dekoratyvinį sluoksnį, kuris yra svarbiausias, kadangi vizualiai – matomas labiausiai. Šiuo atveju pasirinkimas labai platus nuo granito skaldos iki medžio drožlių, galima dėti ir lanksčias plyteles – bet kokią specialiai tam pritaikytą dangą.

Kiekvienas iš etapų – svarbus ir jį reikia atlikti kruopščiai. Kad ir geotekstilė nuo piktžolių turi būti dedama atsakingai, kad kiekvienas kampelis – būtų padegtas tolygiai. Taip pavyks sukurti ne tik estetiškai patrauklią, tačiau ir priežiūros nereikalaujančią aplinką.

Užsakymo Nr. KMC200105

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: