Organizatorių archyvo nuotr.

Šventinis laikotarpis – tai metas, kai daugeliui norisi papuošti savo namus. Tinkamos dekoracijos suteikia interjerui jaukumo ir leidžia sukurti atpalaiduojančią atmosferą. Visgi pakankamai dažnai jas renkantis ar naudojant neapgalvojamos tam tikros detalės arba persistengiama. Todėl galutinis rezultatas būna nuviliantis. Kokios Kalėdų dekoro klaidos pasitaiko dažniausiai ir kaip jų išvengti?

1. Neišsirenkama dekoro tema

Prieš pradedant puošti namus, patariama išsirinkti Kalėdų dekoro temą. Taip bus kur kas lengviau apsispręsti, kokie papuošimai jums reikalingi ir kaip juos tinkamai suderinti. Neturint nei menkiausios idėjos, kaip turėtų atrodyti šventinis namų dekoras, galima padaryti daug klaidų. Taisant jas sugaištama nemažai laiko, taip pat dažnai nepavyksta išvengti ir papildomų išlaidų.

Idėjų, kaip papuošti namus artėjant Kalėdoms, išties gausu, todėl kiekvienas gali išsirinkti tą, kuri arčiausiai širdies. Mėgstantiems subtilumą turėtų patikti minimalistinis gamtos įkvėptas dekoras. Jame dominuoja natūralios medžiagos, žemės tonai ir paprastos formos.

Besižavintiems prabanga patariama rinktis puošnų namų dekorą. Jame vyrauja ryškesnės spalvos, yra kur kas daugiau spindesio ir dėmesį patraukiančių detalių. Šiuo atveju ypač tinka stiklinės interjero detalės, tokios kaip žvakidės ar vazos.

2. Noras dekoruoti kiekvieną namų kampelį

Dekoracijomis perpildyti namai toli gražu neatrodo patraukliai. Ruošiantis gražiausioms metų šventėms labai svarbu nepamiršti saiko. Vietoj to, kad išpuoštumėte kiekvieną namų kampelį, geriau skirkite daugiau laiko dekoracijų pasirinkimui ir derinimui. Vos keletas skoningai atrodančių papuošimų gali suteikti norimą efektą.

Jeigu eglutės dekoras yra pakankamai ryškus, kitas namų vietas patariama papuošti tik minimaliai. Renkantis tam skirtas interjero detales, svarbu atsižvelgti tiek į stilistinę, tiek į spalvinę darną. Nusprendus šventinį medelį dekoruoti subtiliai, daugiau dėmesio galima skirti kitiems akcentams, pavyzdžiui, langams. Jiems papuošti labai tinka lemputės, kurios padeda sukurti jaukų apšvietimą, leidžiantį įsivyrauti tikrai šventinei atmosferai.

3. Baimė eksperimentuoti

Nieko nuostabaus, jog metai iš metų naudojami eglutės papuošimai nusibosta ir nebesuteikia tiek džiaugsmo. Galbūt jau pats metas atsinaujinti ir jums? Originalios šventinės dekoracijos, išsiskiriančios savo formomis ir spalvomis, padeda įgyvendinti pačias netikėčiausias idėjas.

Pakankamai dažnai puošiant namus Kalėdoms nedrįstama eksperimentuoti, nes bijoma prašauti pro šalį. Žinoma, klasikinis dekoras visuomet madingas ir saugus variantas. Tačiau norint sukurti kažką individualesnio verta išbandyti mažiau įprastus aksesuarus. Tai gali būti nestandartinio dizaino eglutės žaisliukai, pavyzdžiui, Afrikos gyvūnų figūrėlės. Žavingos dekoracijos atrodo išties puošniai ir pavergia širdį vos tik jas pamačius.

Skyrus pakankamai laiko planavimui, interjero detalių ir šventinių papuošimų pasirinkimui, išvengti dažniausiai pasitaikančių Kalėdų dekoro klaidų tampa pakankamai paprasta. Skleiskite užburiančiai jaukią atmosferą namuose ir dalinkitės ja su artimaisiais – tegul ten leidžiamas laikas būna kuo malonesnis bei įsimintinesnis.

Užsakymo Nr. KMC200175

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: