Organizatorių archyvo nuotr.

Siuntos į Ispaniją yra labai populiarios. Importuojant prekes į Ispaniją iš Lietuvos, reikia užtikrinti, kad jų dokumentai būtų tinkamai sutvarkyti. Nepaisant nuoširdžių santykių tarp šių dviejų išsivysčiusių ekonomikų, yra labai specifinių verslo taisyklių, kurios padeda kiekvienai šaliai išlaikyti abipusiai naudingus santykius.

Štai penki pagrindiniai dalykai, į kuriuos reikia atsižvelgti siunčiant į Ispaniją iš Lietuvos:

Teisinga dokumentacija

Dokumentai turi būti teisingi ir atsižvelgiant į gavėjo ir siuntėjo šalį. Įsitikinkite, kad importo dokumentai yra tvarkingi. Prie siuntos turi būti pridėta importo komercinė sąskaita faktūra, kad nekiltų problemų atliekant muitinės formalumus. Sąskaitoje faktūroje visada turi būti pateikti teisingi siunčiamų produktų aprašymai. Aprašymas turi atsakyti į tris pagrindinius muitinės reikalaujamus klausimus: kas yra gabenimo konteineryje, kokia yra daiktų ir gaminių gamybai panaudotų medžiagų paskirtis. Sąskaitoje faktūroje taip pat turi būti tiksliai atspindėta siunčiamų prekių vertė. Ispanija nekelia jokių kliūčių, pvz., kvotų, gaminiams, pagamintiems valstijose, tačiau už neišsamias sąskaitas faktūras paprastai taikomi dideli prastovos mokesčiai. Be to, įsitikinkite, kad gaminiams nereikia Ispanijos sertifikavimo ar patvirtinimų, kitaip siunta ilgai vėluos.

Pasirinkite patikimą incoterm (vežimo sąlygos)

Incoterms, taip pat žinomos kaip tarptautinės komercinės sąlygos, yra tarptautinių prekybos rūmų komercinių sąlygų serija. Šios sąlygos informuoja apie įsipareigojimus, riziką ir išlaidas tarp pirkėjo ir pardavėjo, tačiau jos netaikomos sutarčių teisei. Incoterms dažnai naudojamas tarptautiniuose komerciniuose sandoriuose. Labai svarbu, kad incoterms būtų priimtinos visoms susijusioms šalims, kad būtų išvengta klaidingo aiškinimo. Pirkėjams ar pardavėjams Ispanijoje, vykdantiems verslo sandorius su partneriais visame Jungtinių Valstijų tvenkinyje, geriausi Incoterms yra FOB (nemokamai laive), DAP (pristatoma vietoje) ir EXW (iš gamyklos). FOB. Pagal šią Incoterm, pardavėjas palieka prekes šaltinio uoste, kai jos yra paruoštos išsiųsti. Pardavėjas taip pat sutvarko visus dokumentus ir formalumus. Pirkėjas pasirūpina siuntimo paslaugų pasirinkimu ir apmoka visas išlaidas bei krovinio pristatymą į galutinę paskirties vietą. Šis incoterm yra palankus pirkėjams/importuotojams, nes suteikia visišką viso proceso kontrolę. DAP. Tai yra pigiausias „Incoterm“ pasirinkimas bet kuriam tarptautiniam prekybos partneriui. DAP yra pasirinkimas tarp partnerių, kurie pradeda verslą kartu, nes jis turi labai mažai rizikos ir atsakomybės. Tačiau siuntimo procesas nekontroliuojamas, todėl finansiškai tai gali kainuoti daugiau, nei norėtųsi išleisti. Rizika labiau tenka pirkėjui nei pardavėjui.

Partnerių turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: