Organizatorių archyvo nuotr.

Kraupiausia metų šventė – Helovinas – jau visai ne už kalnų. Į gyvųjų pasaulį grįš mirusiųjų dvasios, ant kalno viršūnės ritualines apeigas rengs raganos, iš požemių karalystės atkeliaus velniai… Baimės jausmas tiesiog tvyros ore. Na, gerai, sutinkame – tai tik siaubo pasakų siužetai. Bet juk tuo Helovinas ir žavus – į racionalų pasaulį įžengia mitinės būtybės ir paverčia kasdienybę kiek įdomesne, tiesa?

Laukiate kraupiausios metų nakties? Norite pasipuošti namus, kad laukimas būtų smagesnis? Jei taip, pateikiame kelis patarimus – kaip dekoruoti namus, kad Helovino šventė būtų kupina pačių geriausių patirčių.

Įsigykite moliūgų

Pirmasis patarimas gana akivaizdus: nueikite į parduotuvę ar turgų ir įsigykite moliūgų. Drauge su visa šeima galėsite juos skaptuoti ir dekoruoti. Piktasis moliūgas, draugiškas moliūgėlis, išsigandęs, nustebęs, laimingas moliūgas… Susikursite išties unikalius ir šventiškus namų papuošimus, kurie jūsų erdvę užpildys Helovino dvasia.

Beje, tikriausiai pastebėjote, kad spalio mėnesį parduotuvių reklaminiai leidiniai – kupini Helovino prekių. Tad jei eisite pirkti moliūgo, nepamirškite peržiūrėti ir dekoracijų asortimento – galbūt rasite kažką unikalaus savo namams?

Dekoruokite duris ir langus

Ką pirmiausia pamatote grįžę namo? Žinoma, kad duris. Todėl jei norite savo erdvei sukurti Helovino įvaizdį, nepamirškite jų papuošti!

Siūlome pasigaminti šventinį vainiką. Jį pinkite iš spalvingų rudeninių lapų, šakų, dekoruokite uogomis. Ir nepraleiskite galimybės vainiko papuošti keliomis siaubo detalėmis: pavyzdžiui, dirbtiniais vorais, netikrais akių obuoliais, iš popieriaus iškarpytais vaiduokliais ir pan.

Nepamirškite dekoruoti ir langų: ant palangės pritvirtinkite iš siūlų nunertą voratinklį, prie stiklo priklijuokite blizgančius lipdukus su raganaitėmis, monstrais, mumijomis… Būkite išradingi!

Sukurkite unikalų sienų dekorą

Helovino tematiką perkelkite ir ant namų sienų! Puoškite jas taip, kaip tik sugalvosite. Priklijuokite senų laikraščių iškarpų, kuriose minimi kraupūs įvykiai… Kabinkite senovinius paveikslus, šiurpias fotografijas, medžiagų skiautes – kuo unikalesni būsite, tuo geriau. Beje, turėkite omenyje, kad šiurpiai gali atrodyti ir, iš pirmo žvilgsnio, smagūs daiktai: žaisliniai klounai, lėlės ir pan. Galbūt į savo dekorą įtrauksite ir juos?

Pasirūpinkite apšvietimu

Su kuo jums asocijuojasi Helovinas? Tikriausiai, pirmoji į galvą šovusi mintis – Helovinas siejasi su tamsa ir baime, ar ne? Visai nesvarbu, kaip dekoruosite savo namus – jei švies akinanti šviesa, baisu tikrai nebus.

Ką daryti? Apsvarstyti šventinį apšvietimą: galbūt tai lemputės su netikrų moliūgų gaubtais? O gal žvakės? Sieninis apšvietimas? Nebijokite būti kūrybingi – tik taip sukursite unikalų Helovino įvaizdį namams.

Pasirūpinkite… Muzikiniu takeliu

Jeigu esate siaubo filmų gerbėjas, tikriausiai pastebėjote – įtampa dažniausiai kuriama muzikos pagalba. Įvairios dainos, instrumentiniai kūriniai – išties galingas įrankis, galintis sukurti aplinkos nuotaiką.

Todėl jei norite Helovininės nuotaikos namuose, rekomenduojame susikurti šventinį muzikinį takelį. Šiurpios giesmės, muzikinės dėžutės melodijos, ritualinės dainos, siaubo filmų garso takeliai – patikėkite, muzika jūsų Heloviniškai papuoštus namus pakylės į naują lygį!

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: