Organizatorių archyvo nuotr.

Namai – tai vieta, kurioje norisi jaustis patogiai, jaukiai ir atsipalaiduoti po įtemptos dienos. Norint sukurti tokią atmosferą, būtina atkreipti dėmesį ir į namuose esančius šviestuvus. Tačiau kaip pasirinkti tinkamą šviestuvą savo namams? Kokie faktoriai svarbūs renkantis šviestuvą? Šiame įraše dalinsimės patarimais iš šviestuvų parduotuvės Apsvietimosistemos.lt profesionalų, kad padėtume jums pasirinkti geriausią sprendimą.

Šviestuvo pasirinkimo svarba

Šviestuvas yra vienas svarbiausių interjero elementų, kurio pasirinkimas gali turėti didelę įtaką mūsų kambario bendram vaizdui ir jo patogumui. Tai nėra tik paprastas daiktas, kuris apšviečia tam tikrą teritoriją ar tiesiog padeda geriau matyti. Šviestuvai yra daugiau nei tai – jie gali kurti reikalingą nuotaiką, pagal kurią jaučiamės namuose.

Tinkamai parinkti šviestuvai suteikia namams komforto. Pavyzdžiui, tamsiuose ir siauruose kambariuose tinkamai parinktas ryškiai šviečiantis šviestuvas gali padėti tiesiog geriau juose jaustis, tuo tarpu šviesiame ir erdviame kambaryje galima apsvarstyti kaip šviestuvų pagalba sukurti jaukesnę aplinką.

Taigi, tinkamai parinkti šviestuvai gali turėti didelę įtaką mūsų namų patogumui. Todėl prieš renkantis tinkamą šviestuvą, reikia apgalvoti kelis svarbius faktorius (pavyzdžiui, šviestuvo tipą, technologiją, dizainą) kad būtų galima sukurti patogius namus.

Šviestuvų tipai

Yra daugybė skirtingų šviestuvų tipų, kurių kiekvienas turi savo funkciją ir geriausią naudojimo vietą. Šviestuvų pasirinkimas gali būti painus ir sunkus procesas, todėl svarbu žinoti, kokią funkciją atlieka skirtingi šviestuvų tipai ir kur geriausiai juos naudoti. Štai keletas populiaresnių šviestuvų tipų:

  1. Sieniniai šviestuvai – tokie šviestuvai turi daug funkcijų, pavyzdžiui, gali būti naudojami kaip vietinis apšvietimas, taip pat kaip dekoratyvinis elementas. Jie gali būti sumontuoti įvairiose vietose, pavyzdžiui, virš lovos, stalo ar baldų.

  2. Lubiniai šviestuvai – tai puikus pasirinkimas dideliems kambariams arba vietoms, kuriose norite apšviesti visą kambarį.

  3. Stalo šviestuvai – puikiai tinka dirbti biure ar darbo kambaryje. Jie gali būti reguliuojami, kad būtų užtikrinta geriausia apšvietimo kokybė dirbant įtemptą darbą.

  4. Svetainės šviestuvai – šie šviestuvai gali būti naudojami kaip pagrindinis apšvietimas svetainėje ar kituose viešuosiuose kambariuose. Jie gali būti įvairių formų ir dydžių, todėl nesudėtinga rasti tinkamą, atitinkantį jūsų skonį ir kambario stilių.

Svarbu nepamiršti šviestuvo funkcijos ir tinkamai pasirinkti atsižvelgiant į jo naudojimo vietą ir jūsų poreikius. Netinkamai parinktas šviestuvas gali nekokybiškai apšviesti kambarį ar sukelti nereikalingą įtampą akims ar net bendrai savijautai.

Šviestuvų technologijos

Šiandien rinkoje yra daugybė skirtingų šviestuvų technologijų, todėl gali būti sunku suprasti, kokia technologija yra geriausia ir kokią naudą ji gali suteikti. Apžvelgsime populiariausias šviestuvų technologijas ir jų savybes.

  1. LED šviestuvai – šiuolaikinė ir ekologiška šviesos šaltinio technologija. LED šviestuvai yra itin taupantys energiją, nes jie sunaudoja iki 80% mažiau elektros energijos nei tradiciniai šviestuvai. Be to, jie yra ilgaamžiai ir gali tarnauti net iki keliasdešimt tūkstančių valandų. LED šviestuvai yra puikus pasirinkimas norint taupyti energiją ir turėti kokybišką apšvietimą.

  2. Halogeniniai šviestuvai – šie šviestuvai yra gerai žinomi dėl savo galingo apšvietimo. Halogeniniai šviestuvai yra patvarūs ir turi ilgą tarnavimo laiką. Jie taip pat yra gana ekonomiški ir lengvai prieinami. Tačiau halogeniniai šviestuvai gali sunaudoti daug energijos.

  3. Fluorescenciniai šviestuvai – šie šviestuvai yra gerai žinomi dėl savo ekonomiškumo ir ilgo tarnavimo laiko. Jie gali sutaupyti iki 75% elektros energijos lyginant su tradiciniais šviestuvais (su kaitrinėmis lemputėmis). Fluorescenciniai šviestuvai taip pat yra pigesni nei LED ar halogeniniai šviestuvai. Ypač praeityje tokie šviestuvai buvo naudojami labiau pramoniniuose objektuose, tačiau šių laikų technologijos leidžia tokias lempas įdomiai panaudoti ir gyvenamojoje patalpoje.

Šviestuvo pasirinkimas turėtų būti atliekamas atsižvelgiant į konkrečias aplinkybes ir poreikius. Taigi, prieš perkant šviestuvą, būtina konkrečiai žinoti jo panaudojimo vietą, funkciją, o tuomet atidžiai ištirti jo technines savybes ir sertifikatus. Tinkamai pasirinkus šviestuvą, namuose sukursite patogią ir sveiką aplinką, kurioje malonu praleisti laiką ir dirbti.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: