Organizatorių archyvo nuotr.

Dažnai akcentuojama, jog virtuvė yra ypatingai svarbi namų zona, kurioje nuolat vyksta veiksmas ir verda gyvenimas, todėl jos įrengimui visuomet skiriame pakankamai daug dėmesio. Pradėję šiuos darbus, neretai svarstome, kaip į nedidelę erdvę sutalpinti kaip įmanoma daugiau reikalingiausių baldų ir įrenginių, tačiau ne mažiau svarbu pagalvoti ir apie tai, kaip šią patalpą įrengti išvengiant didelių investicijų. Jei atsižvelgsite į kelis pagrindinius patarimus, Jums tikrai labai lengvai pavyks tai padaryti.

Panaudokite senosios virtuvės fragmentus

Atnaujinant kiek pabodusį virtuvės interjerą, sutaupyti tikrai nėra sudėtinga – juk toli gražu ne visi čia esantys daiktai jau atitarnavo savo laikotarpį. Pavyzdžiui, jei orkaitė ar indaplovė vis dar veikia be priekaištų, nėra būtina jų pakeisti: daugelis tokių įrenginių yra pakankamai standartinio dydžio, todėl prireikus, šį darbą galėsite atlikti bet kada vėliau. Atidžiai peržiūrėkite visus virtuvėje stovinčius įrenginius ir baldus – labai tikėtina, kad surasite ir daugiau galimybių išvengti didesnių išlaidų.

Pagrindinę buitinę techniką pirkite internetu

Nors toks patarimas gali skambėti pakankamai keistai, perkant buitinę techniką internetu, neretu atveju pavyksta nemažai sutaupyti. Taip, fizinėse parduotuvėse tokių pasiūlymų taip pat galime rasti, tačiau tikriausiai sutiksite, jog internete tai galima padaryti gerokai paprasčiau. Bet kuriuo metu ramiai palyginsite skirtingų modelių specifikacijas ir labai greitai pastebėsite bet kokias vykstančias akcijas – tai tikrai turės teigiamos įtakos Jūsų finansams. Lygiai taip pat galite pirkti ir virtuvės baldus – internete daug greičiau surasite būtent Jūsų namams tinkančius matmenis.

Suteikite galimybę mažiau žinomiems prekiniams ženklams

Jei nors kartą ieškojote vieno ar kito virtuvės įrenginio, tikriausiai esate pastebėję, kad kartais net ir tas pačias funkcijas turintys prietaisai gali kainuoti pakankamai skirtingai. Jų vertė iš dalies priklauso ir nuo gamintojo, taigi norėdami sutaupyti, turėtumėte rinktis ne tokius garsius prekinius ženklus. Žinoma, reikėtų įvertinti riziką, kad mažiau žinomos kompanijos dar nėra pelniusios pirkėjų pasitikėjimo, todėl atsiliepimų apie buitinę techniką gali būti šiek tiek mažiau. Visgi, jeigu kompanija yra bent šiek tiek girdėta, o atitinkamo įrenginio parametrai Jus pilnai tenkina, nėra prasmės ieškoti kitos prekės. Daug įvairių gamintojų rasite apžiūrėję gartraukių asortimentą – spauskite čia, jei norite tai padaryti dabar.

Pirmenybę teikite funkcionaliems sprendimams

Šiais laikais daugelis buitinės technikos prietaisų gali pasiūlyti net kelias skirtingas funkcijas: orkaitės gali atlikti mikrobangų krosnelių darbą, trintuvai ne tik sutrina produktus, bet ir suskaldo ledukus… Panašių galimybių tikrai surasite ir daugiau – jei norite sutaupyti, turėtumėte jas labai gerai apsvarstyti. Nors tokie daugiafunkciniai įrenginiai dažniausiai giriami kalbant apie vietos taupymą, lygiai taip pat galima sutaupyti ir pinigų – jei palyginsite dviejų atskirų ir vieno, tačiau funkcionalesnio prietaiso kainas, labai greitai tuo įsitikinsite.

Nesivaikykite naujausių tendencijų

Tai ypač aktualu kalbant apie dizaino sprendimus, kurie kinta kiekvienais metais. Šiuo atveju galimi keli scenarijai: geriausiu šiek tiek permokėsite įsigydami populiariausius gaminius, o blogiausiu – naujasis interjeras Jums labai greitai atsibos ir vėl norėsite remonto. Žinoma, susipažinus su tendencijomis tikrai galima rasti įkvepiančių idėjų, kurias galima pritaikyti ir savo virtuvėje, tačiau su labai drąsiais sprendimais eksperimentuoti reikėtų atsargiai.

Išsigryninkite asmeninius poreikius

Naujausių tendencijų neretai vaikomės ne tik planuodami virtuvės dizainą, bet ir pirkdami buitinę techniką. Žinoma, funkcionalūs, šiuolaikiški įrenginiai dažnu atveju gali nustebinti labai naudingomis ypatybėmis, tačiau reikėtų pagalvoti apie tai, kaip jas pritaikysite savo kasdienybėje. Kaip pavyzdį būtų galima paminėti dujines virykles – nors daugelis tokius modelius laiko šiek tiek atgyvenusiais, jie vis dar yra nepralenkiami tais atvejais, kai norisi, kad orkaitėje kepti patiekalai nebūtų sausi. Jei dažnai apie tai pagalvojate, nėra prasmės rinktis kitų tipų modelių – tuo labiau, kad tokioms viryklėms reikia kur kas mažiau investicijų. Jas vis dar parduoda Pigu.lt el. parduotuvėje: šioje svetainėje Jūsų laukia itin palankios kainos.

Atkreipę dėmesį į visus šiuos niuansus, žinosite, jog padarėte viską, kad įrenginėdami naująją virtuvę sutaupytumėte tiek, kiek yra įmanoma. Svarbiausia, kad ši erdvė būtų patogi ir funkcionali – tikėtina, kad tokioje patalpoje kur kas dažniau kils noras gaminti.

Užsakymo Nr. KMC200095

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: