Organizatorių archyvo nuotr.

Nors iki Kalėdų liko du mėnesiai, didieji šalies miestai jau kuris laikas planuoja, kaip bus švenčiama bene didžiausia metų šventė. Pasak Vilniaus vicemerės Editos Tamošiūnaitės, koronavirusas, kaip Grinčas, Kalėdų nepavogs, bet bus įvesti reikšmingi pakeitimai. Vienas jų – šventinis eglutės įžiebimas ir koncertas sostinėje bus matomas tik ekranuose.

Toks sprendimas nurodo ir tai, jog Kalėdas šiemet geriau švęsti mažesniuose šeimos susibūrimuose. Todėl giminės susitikimų – venkite. Taip pat, panašu, kad Kalėdų dovanos artimiesiems bus siunčiamos paštomatais, vengiant gyvo kontakto.

Saugumas švenčių metu

SAM nurodo, kad šiemet pagrindinis dėmesys Kalėdų metu bus skiriamas žmonių saugumui. Organizuojant šventę, reikia maksimaliai apriboti dalyvių skaičių, dalyvaujant tik patiems artimiausiems žmonėms. Svečiai, kurie privalo būti saviizoliacijoje, nes 14 dienų laikotarpyje keliavo į užsienio šalis ar turėjo kontaktą su sergančiuoju COVID-19, šventėje dalyvauti negali.

Taip pat šventės dalyviai turi laikytis kosėjimo, čiaudėjimo etiketo (kosėti ar čiaudėti prisidengus vienkartine servetėle arba į sulenktos alkūnės vidinę pusę), asmens higienos, rankų higienos (plauti rankas su šiltu vandeniu ir muilu, jei nėra galimybės nusiplauti rankų, – naudoti dezinfekavimo priemones).

Organizatorių archyvo nuotr.

Kalėdos atėjo anksčiau

Tikriausiai jau daugelis spėjo pastebėti, kad į prekybos centrus Kalėdos šiemet atėjo anksčiau. Po truputį jau lenda šventinės dekoracijos, dovanų idėjų pasiūlymai ir t. t. Prekybininkai tikina, kad taip siekiama sumažinti šventinį stresą ir išvengti masinių susibūrimų parduotuvėse gruodį. Ekspertai ankstyvoje kalėdinėje prekyboje įžvelgia pardavėjų triukų, esą skubama pasinaudoti gyventojų finansiniu atsigavimu, kuris metų pabaigoje gali išsikvėpti.

Kalėdinės dovanos 2020

Vis dėlto daugelis dovanų ekspertų visuomet siūlo dovanomis pasirūpinti iš anksto. Ypač dabartinės pandemijos metu. Na, o dar geriau jei dovanos būtų ne įteikiamos į rankas, o perduodamos be kontakto! Keli pavyzdžiai: paštomatas, palikimas prie durų, bekontaktis perdavimas kurjerio pagalba… O dar geriau – elektroninės dovanos! Pavyzdžiui, el. kuponas pramogai, dovanų čekis ir pan.

Užsakymo Nr. KMC200142

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: